În prima zi a anului 2022, maxime de 6 – 13 grade,medicii atrag atenția că variațiile mari de temperatură pot crea probleme grave de sănătate

În prima zi a anului 2022, maxime de 6 – 13 grade,medicii atrag atenția că variațiile mari de temperatură pot crea probleme grave de sănătate, scăderea sistemul de apărare, este posibil ca bolile să se manifeste, boli de tip respirator, de la virozele banale, la formele mai severe de bronșite sau pneumonii, sinuzite.

ELENA MATEESCU, DIRECTOR ANM: „Prima zi a noului an 2022 va fi caracterizată de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru un debut de luna ianuarie, în țara noastră, cea mai rece lună a iernii și a anului, cu valori de temperaturi, la nivelul maximelor, de la 6 – 13 grade și minime între -1 până la 7 grade.

Ziua de duminică, deși în scădere față de prima zi din luna ianuarie, pentru că maximele se vor situa între 5 – 10 grade, rămân totuși valori de temperaturi mai ridicate decât cele normale, specifice acestei perioade. Vremea caldă pare să fie elementul caracteristic, cel puțin până în jurul datei de 10 ianuarie. Pentru intervalul 3 -31 ianuarie indică valori de temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile, cu abaterile cele mai mari la nivelul temperaturilor medii și vorbim de valori de 4, 5 grade Celsius în special în partea de sud, centru, chiar și de est a țării„.

leave a reply

error: