Infecţiile spitaliceşti, ţinute sub control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, printr-o politică de utilizare judicioasă a antibioticelor

După cum ştim, infecţiile spitaliceşti reprezintă o mare problemă, situaţie atent verificată de Ministerul Sănătăţii chiar la finalul anului 2018, după cazurile de la Maternitatea Giuleşti şi  Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti, care au fost depistate cu stafilococ auriu.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea va  extinde  controalele în  toate maternităţile din ţară din 1 ianuarie 2019.

La ultima conferinţă de presă  de anul trecut, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, dr. Andrei Tomescu,  a ţinut să sublinieze că unitatea spitalicească pe care o reprezintă  şi-a îmbunătăţit  politica de utilizare judicioasă a antibioticelor şi astfel  s-a pus mare accent pe prevenirea şi limitarea infecţiilor asociate asistenţei medicale în unităţile sanitare.

La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte există şi o Comisie specială  de monitorizare  a politicii de utilizare a antibioticelor şi prevenirea şi limitarea infecţiilor asociate asistenţei medicale.

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, dr. Andrei Tomescu a mai spus că în noul an, unitatea spitalicească cu siguranţă  nu va fi ocolită  de controalele  pe care  Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea le va  extinde în maternităţile din ţară din 1 ianuarie 2019, după cazurile de la Maternitatea Giuleşti şi  Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti, care au fost depistate cu stafilococ auriu.

Dr. Andrei Tomescu, a adus în discuţie şi proiectul ce vizează  dotarea cu aparatură  a mai multor secţii din cadrul  Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Procedura de achiziţie este pe final.   În acestă lună, ianuarie, Secţia de Cardiologie va fi dotată cu un ecograf de ultimă generaţie.  Şi  Secţia de Urologie va avea o  trusă  de endourologie.Se vor face şi alte achiziţii de aparatură medicală.

Nu în ultimul rând, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, dr. Andrei Tomescu a mai spus că unitatea spitalicească  are şi un deficit de medici, şase posturi de medici sunt vacante. Înainte de sărbătorile de iarnă, doi medici din Bucureşti , au vizitat Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte şi totodată şi-au arătat  intenţia de a veni să lucreze aici .

leave a reply

error: