La Târgovişte, autoritățile medicale au luat măsuri speciale pentru a limita răspândirea coronavirusului. A fost montat un cort pentru trierea epidemiologică

Cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa , Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa  montează în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă  Târgovişte , lângă UPU, un cort pentru trierea epidemiologică. Medicii vor face aici un punct pentru trierea pacienților care se prezintă la unitatea de primiri urgențe.

Înainte de a fi consultați de un medic specialist, ei vor trece prin acest cort, unde vor fi testați pentru principalele simptome ale coronaviruslui: febră și probleme respiratorii.Astfel, pacienţii suspecţi de coronavirus cu simptome specifice, vor fi investigaţi în acel cort pentru a nu compromite pacienţii grav bolnavi care ajung cu alte afecţiuni la Urgenţe.

În acest mod şi cadrele medicale vor fi protejate şi astfel nu vor exista probleme. Oamenii trebuie să aibă încredere deoarece personalul medical este pregătit, a fost special instruit să facă faţă unor astfel de situaţii.

Montarea corturilor face parte din măsurile locale luate în contextul decretării de către președintele Klaus Iohannis a stării de urgență, care va intra în vigoare de luni.

Ne dorim să facilităm accesul pacienților la personal specializat evitând orice situație dificilă care ar putea pune în pericol sănătatea celor care deja se află internați și să venim cu soluții utile pentru a trece cu bine peste această perioadă dificilă.

Vă garantăm că personalul specializat pe situații de urgență este în continuă mobilizare și suntem aici pentru a veni în sprijinul fiecăruia dintre voi. Vă sugerăm să vă informați doar din surse sigure și verificate și să păstrați în continuare măsurile de protecție necesare pentru evitarea extinderii infectării.Mulțumim! Împreună vom fi bine!” ne-a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă  Târgovişte,dr. Claudiu Dumitrescu.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

leave a reply

error: