Trebuie să-i asigurăm pe doctori şi personalul medical că nu sunt lăsaţi singuri în faţa COVID-19

Să dăm dovadă de grijă față de aproapele nostru, să fim responsabili și, mai ales, să respectăm sfaturile medicale ale autorităților competente.

În mâinile lor stă viața noastră şi merită  tot respectul.În plină criză de coronavirus, acești  oameni fac eforturi deosebite  să-și ducă  la bun sfârșit  dar și cu bine misiunea  de a salva vieți omenești.

Nu trebuie să omitem faptul că acești oameni își  fac treaba sub o  mare presiune  privind lupta cu coronavorusul dar în același  timp încearcă  să facă  totul ca la carte  chiar dacă există  unele lipsuri ale sistemului  ce le îngreunează activitatea.

Tot respectul pentru acești salvatori de vieți omenești.Această categorie include medici, asistente, ambulanţieri,brancardieri, fizioterapeuţi şi personal auxiliar, dar şi persoane care lucrează în centre de paliaţie, care se află în promixitatea pacienţilor infectaţi, fiind astfel foarte expuşi riscului de infecţie.

La Spitalul Județean de Urgenţă Dâmbovița, medicii și asistenții  dar și restul personalului dau dovadă  de responsabilitate și își  fac datoria.Dr. Claudiu Dumitrescu, managerul  Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte  nu a ezitat să le mulţumească tuturor pentru efortul  depus dar şi pentru  mobilizarea  de care dau dovadă  în continuare.

 Recunoştinţă  şi pentru personalul  Secţiei Boli Infecţioase  de la Spitalul Judeţean  de Urgenţă Târgovişte

Secţia Boli Infecţioase  de la Spitalul Judeţean  de Urgenţă Târgovişte joacă  un rol  foarte important în această  perioadă  a crizei  coronavirusului.  Medicii, asistenţii şi personalul auxiliar fac mari eforturi  să răspundă  tuturor urgenţelor care sunt destul de mari dar şi  situaţiilor legate de COVID-19.  În   această  secţie, şeful de secţie  alături de ceilalţi medicii  asigură în permanenţă  garda. Dr. Claudiu Dumitrescu, managerul  Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte ne-a recunoscut  că în această secţie eforturile sunt deosebite dar medicii şi asistenţii  sunt mobilizaţi   să facă faţă solicitărilor.  Nu a ezitat să le transmită mulţumiri şi recuoştinţă pentru eforturile depuse.

Ei sunt primii care intervin în caz de urgenţă

Ambulanţierii sunt mult mai expuşi riscului de infecţie, deoarece sunt primii care intervin în caz de urgenţă şi interacţionează zilnic cu multe persoane care, deşi pot fi asimptomatice, pot transmite cu uşurinţă virusul prin strănut sau tuse.  Trebuie să-i nţelegem  şi să-îi ajutăm  ca să ne poată fi de ajutor!

leave a reply