Meteorologii au emis cod galben de viscol, temperaturi scăzute și ninsori, sâmbătă, 4 ianuarie,ora 18:00- 6 ianuarie, ora 06:00

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenționare cod galben de viscol, temperaturi scăzute și ninsori îndeosebi al altitudini mari, care vizează aproape jumătate din țară. Avertizarea este valabilă până luni noaptea, la ora 22.00.Potrivit ANM, sâmbătă și duminică, local și temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 45 – 55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h. Pe parcursul zilei de luni vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice și în Carpații Meridionali.

Se va depune strat de zăpadă și, pe arii restrânse, se va forma polei sau ghețuș

Temporar vor fi precipitații, astfel că în zona montană va ninge, în centrul, vestul, nordul și nord-estul teritoriului vor predomina ninsorile, iar în sud-est vor fi precipitații mixte. Local se va depune strat de zăpadă și, pe arii restrânse, se va forma polei sau ghețuș. Avertizarea intră în vigoare sâmbătă la ora 17.00 și este valabilă până luni noaptea, la ora 22.00.

O altă avertizare valabilă de sâmbătă, de la ora 18.00 până luni, la ora 06.00, vizează zona de munte, unde, la peste 1.700 de metri vor fi ninsori, intensificări puternice ale vântului, viscol.

„Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 65 – 75 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, mai ales în Carpații Meridionali și de Curbură, peste 90 – 100 km/h, viscolind și spulberând zăpada”, potrivit ANM.

În zona Moldovei, de duminică, de la ora 09.00 până luni dimineața, la ora 06.00, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 65 km/h, iar pe arii restrânse 70 – 75 km/h. Local și temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar zăpada va fi trecător spulberată

leave a reply