Misiune umanitară a Forțelor Aeriene Române pentru preluarea a trei pacienți ucraineni

Foto: MApN

Misiune umanitară a Forțelor Aeriene Române pentru preluarea a trei pacienți ucraineni, o aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale,  a efectuat o misiune de transport umanitar pe ruta Otopeni – Rzeszów–Jasionka (Polonia) – Copenhaga (Danemarca) – Otopeni.

Astfel, trei pacienți ucraineni, în vârstă de 18, 49 și, respectiv, 50 de ani, au fost  preluați de pe Aeroportul Internațional Rzeszów-Jasionka și transportați la Copenhaga pentru tratament în unități medicale din Danemarca.

Echipa medicală care a monitorizat  pacienții pe timpul zborului este formată din specialiști ai Spitalului Clinic de Urgență București și ai Bazei 90 Transport Aerian.

Solicitarea de transport aerian a fost făcută de Departamentul pentru Situații de Urgență, în urma solicitării Ucrainei, în baza Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, prin intermediul platformei Early Warning and Response System (EWRS) – mecanism creat de Comisia Europeană pentru facilitarea transferului de pacienți din Ucraina către țările membre.

Urmărește Dâmbovița PRESS și pe Google News

leave a reply