Modernizare, lărgirea străzii Neagoe Basarab la patru benzi și o arteră de legătură între Aleea Trandafirilor si cartierul CFR

Spread the love

Modernizare în plin proces de realizare iar în curând, acces facil către mall, dinspre I.C. Brătianu, prin lărgirea străzii Neagoe Basarab la patru benzi și o arteră de legătură între Aleea Trandafirilor si cartierul CFR.

Se lucrează de zor iar investiția de pe strada Neagoe Basarab prinde contur și un întreg cartier intră într-o nouă etapă de dezvoltare. Primarul Cristian Stan a făcut o vizită de lucru pe acest șantier: ” Terasamentul fostei căi ferate uzinale a UPET, paralel cu strada Neagoe Basarab, este transformat în pistă de biciclete, cu iluminat public modern și încadrată de arbori ornamentali.

Totodată, în cadrul aceluiași proiect, se va asigura un acces facil către mall, dinspre bulevardul I.C. Brătianu, prin lărgirea străzii Neagoe Basarab la 4 benzi și se va crea o arteră de legătură între Aleea Trandafirilor si cartierul CFR, care se va intersecta cu strada Neagoe Basarab, foarte utilă din perspectiva preluării traficului din Alee, cu posibilitate de acces pe bulevardul Regele Ferdinand și apoi direct pe centura orașului. Proiectul vizează și realizarea în zonă a cel puțin 30 de locuri de parcare. Lucrările vor fi finalizate în această toamnă.

În imediata vecinătate, pe terenul fostei UM Gară, va începe și construcția unor locuințe ANL dedicate medicilor și cadrelor didactice, cu întreaga infrastructură aferentă (parcări, iluminat public, trotuare) astfel încât acest cartier, mult timp limitat ca și posibilități de extindere, va intra într-o nouă etapă de dezvoltare.”, a transmis primarul Cristian Stan .

leave a reply

error: