Pe 5 iunie 2022, ora 12, Derby-ul CJ Dâmbovița – primarii dâmbovițeni, cu prilejul evenimentului Zilele Județului Dâmbovița

Derby-ul CJ Dâmbovița – primarii dâmbovițeni în cadrul Zilele Județului Dâmbovița, meciul de fotbal se va disputa pe 5 iunie 2022, ora 12, la Complexul Turistic de Natație Târgoviște.

Acesta este unul dintre cele 20 de evenimente cultural-educaționale și sportive  din cadtul premierei Zilele Județului Dâmbovița, în perioada 1-5 iunie 2022, acțiune inițiată de președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan.

Organizat cu prilejul împlinirii a 510 ani de la prima dovadă scrisă a existenței județului Dâmbovița ca entitate teritorială, evenimentul urmărește să devină o sărbătoare anuală, care, prin varietatea manifestărilor, să le aducă cetățenilor acestor meleaguri mândria de a fi dâmbovițeni, să promoveze valorile cultural-istorice, specificul dâmbovițean și pe dâmbovițenii care, prin realizările lor, vorbesc țării și chiar lumii despre județul nostru.

Deschiderea „Zilelor Județului Dâmbovița” va avea loc pe data de 1 iunie, la ora 9:00, și tot pe 1 iunie vom avea deschiderea campionatului de fotbal, care se va desfășura în multe localități din județ. Tot pe 1 iunie vom avea și o gală de premiere a elevilor de la Școala Populară de Artă „Octav Enigărescu”. Pe 2 iunie, vom avea Maratonul tradițiilor dâmbovițene, eveniment organizat de Biblioteca Județeană.

Tot pe 2 iunie vom da startul turneului de tenis, la nivelul județului Dâmbovița, iar evenimentul principal al zilei va fi gala de excelență, unde îi vom premia pe cei care și-au adus contribuția pentru județul Dâmbovița, oameni din toate domeniile, care ne reprezintă și astăzi la nivel național și internațional. Pe 3 iunie, vom lansa enciclopedia etnografică a județului Dâmbovița, eveniment organizat de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița.

Tot pe 3 iunie vom redeschide atât Muzeul „Ion Luca Caragiale”, care a fost în reabilitare, cât și muzeul de la Pietroșița. La ora 17:00, vom deschide Târgul Meșterilor Populari. 4 iunie va fi ziua cea mai importantă, când se împlinesc 510 ani de la atestarea județului Dâmbovița. La ora 11:00 vom avea ședința festivă a consiliului județean, pe care o vom organiza în comuna Potlogi, la Palatul Brâncovenesc. Tot pe 4 iunie, vom redeschide pentru vizitare Curtea Domnească din Târgoviște. Așa cum am promis, în această lună terminăm lucrările de reabilitare pe care le realizăm la nivelul curții domnești. Seara, vom avea un spectacol inedit, cu schimbarea gărzii, un spectacol de muzică ușoară, cu trupe renumite din România. Vom închide seara de 4 iunie cu un spectacol inedit de lasere și filme, care se vor proiecta pe Turnul Chindiei. Pe data de 5 iunie vom avea foarte multe activități de premiere a tuturor turneelor derulate pe parcursul celor cinci zile.

De asemenea, vom avea un concert în Peștera Ialomiței. Seara, vom avea un concert folcloric susținut de Orchestra Populară „Lăutarii”, dirijată de domnul Nicolae Botgros, cu artiști din județul Dâmbovița și nu numai. Pe lângă aceste evenimente, vom avea spectacole în mai multe localități, vom avea activități sportive, vom avea un turneu de baschet pe platoul din fața Consiliului Județean Dâmbovița, un turneu autorizat de Federația Română de Baschet, vom avea un spectacol la Casa Romanței și alte surprize, pe care o să le anunțăm în perioada următoare”.

Scopul principal al acțiunii este promovarea elementelor de identificare ale județului Dâmbovița – îndeosebi valori, tradiții și cultură – și popularizarea potențialului turistic, educațional și economic al locului. Nu în ultimul rând, este  un bun prilej de a descoperi o parte importantă a istoriei românilor și a orașului Târgoviște, reședința județului și fosta Cetate de Scaun a Țării Românești fiind un simbol arhitectural reprezentativ pentru trecutul și evoluția statului român.

Programul manifestărilor se va derula prin intermediul instituțiilor de cultură subordonate Consiliului Județean Dâmbovița: Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească”, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște.

Urmărește Dâmbovița PRESS și pe Google News

leave a reply