Pe DN 72 Târgovişte-Ploieşti, la Dărmăneşti, un autoturism s-a ciocnit cu un tir

Spread the love

Un autoturism al cărui conducător auto în vârstă de 28 de ani  nu a adaptat viteza la condiţiile unui carosabil umed, într-o curbă, şi a intrat în coliziune  cu unTIR, condus de un şofer în vârstă de 44 de ani. Nu au rezultat victime. Poliţiştii fac cercetări la faţa locului. Accidentul de circulație s-a produs pe DN 72 Târgovişte-Ploieşti, la Dărmăneşti.

Poliţia recomandă conducătorilor auto ca, în condiţiile unui carosabil umed, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să sporească atenţia şi să nu bruscheze comenzile vehiculului.

Prima condiţie a deplasării autovehiculului în deplină siguranţă este corelarea manierei de condus cu specificul suprafeţei carosabile, astfel că fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.

Asigurăţi o vizibilitate foarte bună prin parbriz, geamurile laterale şi lunetă.Pe un carosabil umed creşte distanţa de frânare, astfel că trebuie păstrată o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, pentru a putea opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc.

leave a reply

error: