Pucioasa, Răcari și Gura Foii au primit finanţare pentru pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless prin programul WiFi4EU

Comisia Europeana a anuntat, vineri, cele 225 de localităţicâştigatoare ale primului apel de proiecte din programul WiFi4EU. Acestea vorprimi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte deacces public şi gratuit la internet wireless. Pucioasa, Răcari și Gura Foii suntlocalităţile dâmboviţene  care  au fost declarate câștigătoare ale primuluiapel de proiecte din programul WiFi4EU, adică respectivele unităţiadministrativ-teritoriale vor primi bonuri valorice de 15.000 euro fiecare,pentru a instala puncte de acces gratuit la internet wireless în pieţe publice,parcuri, biblioteci şi în muzee.

Proiectul inițiat de europarlamentarul român Claudia Țapardel prin care 224 de localități vor avea wifi gratuit a fost aprobat de Comisia Europeană. 
Astfel 224 de localităţi din România au fost declarate câştigătoare ale primului apel de proiecte din programul finanţat de Comisia Europeană „#WiFi4EU” prin care respectivele unităţi administrativ-teritoriale vor primi bonuri valorice de 15.000 euro fiecare, pentru a instala puncte de acces gratuit la internet wireless în pieţe publice, parcuri, biblioteci şi în muzee.
Din județul #Dambovita localitatile #Pucioasa#Racari și #GuraFoii au fost declarate câștigătoare ale primului apel de proiecte.
”, a scris deputatul PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan pe pagina sa de socializare

Costurile pentru întreținerea rețelei vor fi acoperite de localități.

Rețelele de internet wireless create prin intermediul platformei WiFi4Eu nu vor avea publicitate și vor fi gratuite pentru cel puțin 3 ani de la lansare și nici nu vor colecta date personale ale utilizatorilor. De asemenea, pentru a fi eligibile, proiectele nu trebuie să se suprapună cu alte oferte gratuite din aceeași zonă.

leave a reply