Răcărenii au sărbătorit cu totul altfel Zilele orașului

De Zilele orașului Răcari, adiministraţia  locală  şi răcărenii, cu mic, cu mare, s-au regăsit şi au fost alături de istoria localităţii prin diverse  activităţi,  dând viaţă oraşului.

Primăria Răcari şi Consiliul Local Răcari  au pregătit activităţi culturale, educaționale, de evocare istorică şi nu în ultimul rând   premierea fruntașilor răcăreni, oameni care în fiecare zi, prin acțiunile și implicarea lor, contribuie la dezvoltarea  comunităţii alături de administraţia condusă  de edilul  Marius Caraveţeanu.

Manifestările au debutat la sala de festivităţi a Liceului Teoretic  “Ion Ghica”, oficiile de gazdă  fiind  făcute de edilul  orașului, Marius Caravețeanu. Un sobor de preoţi   a oficiat o slujbă religioasă.

 Ca în fiecare an, a avut  loc şi un  moment   în care   răcărenii  să-şi  amintească de înaintaşii lor care au reprezentat cu cinste ţara, “Omagiu lui Ion Ghica”. Momentul a fost punctat atât de edilul  Marius  Caraveţeanu  cât şi de directorul  Liceului  “Ion Ghica ” Răcari, prof. Alexandru Mitru .

În cadru festiv,  alături de invitaţi de seamă   precum  prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu, președintele Senatului SNSPA , generalul de brigadă (r) dr. Marius Dumitru Crăciun şi  multiplul campion al skandenbergului romanesc, Radu Valahu, edilul  Marius Caraveţeanu a trecut  la  premierea fruntașilor răcăreni, oameni care în fiecare zi, prin acțiunile și implicarea lor, contribuie la dezvoltarea  comunităţii alături de administraţia.

Anul acesta au fost acordate două premii speciale iar nominalzările au făcute de edilul   Marius Caraveţeanu.

 Primul premiu  special  a fost oferit  Anei, fetiţa care  învins  o tumoare . Ana  a fost mai tare decât tumoarea.  Profesorul Oana Hrehoreşen  este omul care   a cunoscut   foarte bine    suferinţa Anei şi    imediat  a cerut sprijinul edilului Marius Caraveţeanu, care la rândul  său, a cerut sprijin la nivel central, şi Ana  a fost salvată.

A fost un moment plin de emoţie  iar pe chipul celor peste 100 de persoane  prezente în sală, am zărit  lacrimi.

 După acest moment  plin de emoţie, au primit distincții: profesorul anului, învățătorul anului, educatorul anului, polițistul anului, pompierul anului, jandarmul anului și cei mai buni elevi de la clasa pregătitoare până la liceu, participanți și laureați ai diverselor activități școlare și concursuri. 

Mişcare în aer liber şi skandenberg cu Ion Oncescu şi Radu Valahu

La Răcari, administraţia  condusă de edilul  Marius  Caraveţeanu,   pune mare accent  pe tânăra generaţie dar şi  pe latura  sportivă.

Autorităţile din Răcari au pregătit competiţii sportive şi  în cadrul ediţiei din acest an a Zilelor  oraşului Răcari: ciclism, desene pe asfalt, handbal, fotbal şi, nu în ultimul rând concursul şi demonstraţiile de skandenberg în compania lui Ion Oncescu, campion mondial la skandenberg şi multiplului campion al skandenbergului românesc, Radu Valahu.

 Duminică  de dimineaţă,  edilul Marius Caraveţeanu le-a fruntașilor răcăreni, premiile promise, câte o bicicletă.  După acest moment,  s-a dat  startul  concursului de ciclism care s-a desfăşurat pe traseul Primăria Răcari-satul Ghimpaţi, dus-întors. La start, alături de primarul Marius Caraveţeanu s-au încris  concurenţi de toate vârstele care au purtat tricouri şi şepci  cu mesajul “ I LOVE RĂCARI ” .

 Cursa a fost una plăcută. La Ghimpaţi, la Pădurea Paraşutiştilor,  concurenţii au fost aşteptaţi  cu apă rece, au făcut o poză  de grup la  platanul  sublocotenentului Barbu Petre Marian iar după o mică pauză au pornit din nou la drum.  Cicliştii au fost însoţiţi pe tot parcursul traseului de poliţie, poliţie locală şi ambulanţă.

Chiar dacă a fost foarte clad, nimeni nu a abandonat cursa. Primarul Marius Caraveţeanu  ne-a mărturist că acest concurs deja a devenit o tradiţe la Răcari. Nu au lipsit premiile pentru concursul de ciclism,desene pe asfalt,fotbal şi handbal. Cel mai vârstnic biciclist a primit un premiu  deosibit anul acesta , o bicicletă, totodată şi cel mai  vechi participant la cursele de ciclism din Răcari  a primit  în dar o bicicletă.

Concursul şi demonstraţiile de skandenberg în compania lui Ion Oncescu, campion mondial la skandenberg şi multiplul campion al skandenbergului romanesc, Radu Valahu, au debutat  cu un meci între edilul  Marius Caraveţeanu şi  Radu Valahu.

Edilul Marius  Caraveţeanu pornind  de la un vechi dicton latin “Mens sana in corpore sano ” şi de la  citatul  lui Hillary Clinton- Fiecare copil are nevoie de un campion, a ţinut să-i  invite  la Răcari  pe Ion Oncescu, campion mondial la skandenberg şi multiplului campion al skandenbergului romanesc, Radu Valahu,Concursul  de skandenberg  de la Răcari  s-a dovedit o reuşită.    Nu au lipsit medaliile şi diplomele  pentru câştigători.

 La final, a urmat un moment emoţionat , atât câştigătorii de la skandenberg cât şi invitaţii Ion Oncescu, campion mondial la skandenberg şi multiplul campion al skandenbergului romanesc, Radu Valahu dar şi edilul Marius  Caraveţeanu au făcut o poză de final cu drapelul României pe umeri.

leave a reply