Rovana Plumb: PSD a fost partidul care a dus România în NATO și în Uniunea Europeană

9 mai marchează Ziua Europei, ziua istorică în care a fost pronunţată Declaraţia Schuman. În fiecare an, cu această ocazie, Statele Membre ale Uniunii Europene sărbătoresc pacea şi unitatea.

 Fostul ministrul al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, preşedinte PSD Dâmboviţa  şi  candidatul  numărul unu  pe lista alegerilor  europarlamentare din 26 mai, este unul dintre  politicienii   care promoveaă deschiderea și atașamentul României față de valori precum toleranța, respectul reciproc si buna coexistență, dar și beneficiile pe care aderarea la Uniunea Europeană le-au adus țării noastre, inclusiv prin investițiile realizate din fonduri europene.  

Fostul ministrul al Fondurilor Europene, Rovana Plumb,  este omul   care  a promovat  anul trecut în România,  campania „Europa în regiunea mea” („Europe in my region”), lansată de Comisia Europeană (CE) în toate Statele Membre.

“ Anul acesta, sărbătorim Ziua Europei într-un context special. Alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc pe 26 mai vor fi un test pentru toate statele care compun Uniunea Europeană. Putem spune, fără să greșim, că de rezultatul acestor alegeri va depinde viitorul Uniunii Europene.

Iată de ce, marile familii europene au pe umerii lor o responsabilitate enormă. Trebuie să gestioneze o relație normală și egală între statele membre.

PSD a fost și va rămâne un partid  pro-european . Iar cine pune încă la îndoială acest statut să-și amintească faptul că PSD a fost partidul care a dus România în NATO și în Uniunea Europeană. Și tot noi suntem cei care dorim ca acum România să facă parte din spațiul Schengen.

Sper din tot sufletul ca ziua de 9 mai să fie și mai departe un reper care să unească statele Uniunii Europene, în spiritul principiilor și valorilor care stau la baza unității Europei. Nu trebuie să uităm că Uniunea Europeană înseamnă nu doar oportunități economice, ci și egalitate de șanse și tratament corect.

La mulți ani, Europa! La mulți ani români!”, a declarat  Rovana Plumb

 În calitatea  pe care a avut-o de ministru al  Fondurilor  Europene , Rovana  Plumb a accentuat  în permanenţă  nevoia solidarității și cooperării la nivel european, precum și importanta dialogului permanent între toate instituțiile europene pentru găsirea celor mai potrivite soluții asupra problematicilor din dosarele gestionate de România în calitate de Președinție a Consiliului UE.

În perioada 11–12 aprilie 2019, sub Președinția română a Consiliului Uniunii Europene, a avut loc, la București, reuniunea informală a miniștrilor responsabili cu Politica de Coeziune.

Reuniunea,  prezidată de  ministrul român al Fondurilor Europene,  la acel moment, Rovana Plumb, a fost  o oportunitate pentru discuții privind viitorul Politicii de Coeziune, care contribuie într-o mare măsură la consolidarea proiectului european.

leave a reply

error: