S-a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, Grecia în zona galbenă, Spania în zona roșie

Spread the love

S-a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, Grecia în zona galbenă, Spania în zona roșie, potrivit CNSU care a anunţat joi seara, noile actualizări.

Din zona galbenă, românii care revin în ţară şi care nu sunt vaccinaţi împotriva Covid-19 sau nu prezintă un test PCR negativ, vor intra în carantină.Cei care au trecut prin boală, cei vaccinaţi și cei care au test negativ sunt scutiţi de carantină. Scutirea este valabilă și pentru copiii sub 3 ani, fără condiții.Copiii cu vârste între 3 și 16 ani nu vor intra în carantină dacă au test Covid-19 negativ. Mai sunt scutiți de carantină şi cei care stau mai puțin de 3 zile în România.

La sosirea din țări aflate în zona roşie, doar cei vaccinați sunt scutiți de carantină. Restul persoanelor nevaccinate intră în carantină, nu este valabil test PCR.

Măsura intră în vigoare de luni, 19 iulie. Încadrarea din zona galbenă sau verde în zona roșie, precum și încadrarea din zona verde în zona galbenă, intră în vigoare la 24 de ore de la data publicării în Monitorul Oficial.

La sosirea în România din zona verde nu există nicio restricție.

De asemenea, la finalul şedinţei CNSU care a durat mai puţin de 30 de minute, s-a anunţat că la Aeroportul Sibiu va fi demarat proiectul-pilot ce presupune depistarea canină în cazul persoanelor care au Covid-19.

 AICI lista țărilor cu risc epidemiologic.

leave a reply

error: