S-a încheiat cea de-a opta  etapă a proiectului „Descoperă și Cunoaște România”, ediția Centenar

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a desfășurat a opta etapă a proiectului „Descoperă și Cunoaște România”, ediția Centenar, dedicată românilor din din Bulgaria și Serbia.

Un grup de 50 de  români din Bulgaria și Serbia, a venit în județul Dâmbovița la Consiliul Județean. Delegaţia a fost condusă  de secretarul de stat Veaceslav Șaramet  din Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Oaspeţii au fost primiți de către președintele  Daniel Comănescu , senatorul  Titus Corlăţean şi Maria Stoian Musteaţă, cetăţean din Raionul Căuşeni-Republica Moldova, angajat al CJ Dâmboviţa. Preşedintele CJ, Daniel Comănescu a adresat un cuvânt de bun venit grupului din Bulgaria și Serbia

Proiectul MRP „Descoperă și Cunoaște România” își propune să contribuie la consolidarea dialogului între etnicii români din afara granițelor, în vederea menținerii legăturilor identitare românești. Edițiile anului Centenar sunt dedicate comunităților istorice și se desfășoară în perioada martie – decembrie 2018.

leave a reply