Să ne începem ziua cu această apariție drăgălașă, greu de ignorat, în imagini, 𝑀𝑢𝑠𝑡𝑒𝑙𝑎 𝑛𝑖𝑣𝑎𝑙𝑖𝑠 (nevăstuică), surprinsă de Claudia Dănău, biolog la Parcul Național Retezat.
Printre carnivorele de mici dimensiuni din Parcul Național Retezat National Park amintim: pisica sălbatică (Felis silvestris) şi mustelidele (precum nevăstuica (Mustela nivalis), hermelina (Mustela erminea), jderul de copac (Martes martes), jderul de piatră (Martes foina), viezurele/bursucul (Meles meles) și vidra (Lutra lutra)).
Parcul Național Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara și are o suprafață de 38.047 de hectare. Din acestea, 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare din acestea fiind în zone de protecție strictă sau integrală.
În Parcul Național Retezat National Park regăsim 108 specii de păsări și pot fi întâlnite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice.
În aria naturală protejată sunt 80 de lacuri și tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din țară, și Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România.
credit: Claudia Dănău, Parcul Național Retezat
Urmărește Dâmbovița PRESS și pe Google News