Şcoala Gimnazială CORESI din Târgovişte: Serbarea școlară ”ROMÂNIA -100” şi „Parada ROMÂNIA – 100”

Pentru a celebra 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918, respectiv desăvârșirea statului național român, realizată prin unirea provinciilor românești cu România, Şcoala Gimnazială CORESI din Târgovişte va desfăşura o serie de manifestări educative, în perioada 26-28 noiembrie 2018:

  • Serbarea școlară ”ROMÂNIA -100”, eveniment organizat de instituția noastră, convinși

fiind că  dezvoltând elevilor noștri sentimentul de apreciere și respect față de istoria poporului român și, în egală măsură, promovând valorile autentice prin programul artistic educativ-formativ, complementar procesului de învățământ, vom trezi în sufletele tuturor sentimentul de mândrie patriotică și credința în dăinuirea neamului românesc.

 Evenimentul cultural va avea loc în ziua de 26 noiembrie 2018, ora 1700 în amfiteatrul Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, manifestare la care sperăm că vor participa reprezentanți ai autorităților locale alături de cadre didactice din învăţământul preuniversitar, elevi, părinți.

  • „Parada ROMÂNIA – 100” ce va avea loc în data de 28 noiembrie 2018, între orele 1030-12 pe traseul Bdul Ion Constantin Brătianu – Bdul Regele Carol I – Bdul Mircea cel Bătrân – Piaţa Mihai Viteazul şi retur.

Acţiunea se desfăşoară cu avizul Primăriei Municipiului Târgovişte, Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, dar şi cu sprijinul Poliției Rutiere Dâmboviţa și al Jandarmeriei Dâmboviţa.

Atât elevii, cadrele didactice, cât și părinții vor defila pe străzile orașului Târgoviște sărbătorind :

CREDINȚA românilor care au înfăptuit Unirea,

EFORTUL susținut al românilor, de-a lungul timpului, de a nu uita că sunt români,

NĂZUINȚA de a înfăptui Marea Unire, indiferent de vicisitudinile istoriei,

TENACITATEA liderilor și a elitelor românești,

EROISMUL și jertfa celor fără de care visul românilor de veacuri, Marea Unire, nu ar fi fost posibil,

NESUPUNEREA în fața imperiilor vremelnice care i-au afectat interesele,

AMBIȚIA de a rămâne împreună după 100 de ani de la Marea Unire,

RAȚIUNEA românilor de a căuta în permanență cele mai bune împrejurări pentru concretizarea aspirațiilor legitime și valorificarea acestor ocazii.

            „Moldova, Transilvania și Muntenia nu există pe fața pământului. Există o singură Românie. Există un singur corp și un singur suflet în care toți nervii și toate suspinele vibrează unul către altul.” (Bogdan Petriceicu Hașdeu)

Vă mulţumim şi vă aşteptăm!

                                                                                                                                           Director,

Prof. dr. Georgeta Gogeanu

leave a reply

error: