Școli și grădinițe de ultimă generație, în comuna Șotânga

Școli și grădinițe de ultimă generație, în comuna Șotânga, șase unități școlare care pot reprezenta model pentru administrațiile din întreaga țară

Cele trei școli și cele trei grădinițe, sunt de invidiat, au autorizatii de funcționare atât de la ISU cât și de la DSP, dotări ultramoderne și  pregătite să-și primească preșcolarii și școlarii, și este vorba despre comuna Șotânga. Omul sfinţeşte locul şi primarul Constantin Stroe sfinţeşte Șotânga, un om care a reușit să schimbe o comunitate în bine și să ofere normalitate comunității sale.

 Te aştepţi ca primarul localităţii să fie ori un fost cadru didactic care a pus un pariu cu viitorul că se pot face investiţii în educaţie şi la sate, ori un om de afaceri cu mulţi bani. Constantin  Stroe este doar omul potrivit la locul potrivit.

 Pentru că nu am crezut intru totul puţinele vorbe ale primarului am mers la faţa locului, în fiecare unitate de învăţământ.  Cu bucurie, emoție, entuziasm… putem spune că de ieri, la Șotânga  se putea începe școala, în condiții excelente și asta se datorează administrației locale condusă de primarul Constantin Stroe și conducerii unităților școlare  care au făcut, echipă bună și au acordat o atenție deosebită pregătirii noului an școlar.  

O şcoală de ultimă generaţie, Şcoala Gimnazială” Prof. Ilie Popescu” Şotânga, pentru cei peste 200 de elevi şi cele 40 de cadre didactice. Şcoala Gimnazială” Prof. Ilie Popescu” Şotânga  a fost reabilitată şi modernizată la standarde europene printr-un proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale prin Programul Naţional de Dezvoltare Locala (PNDL), etapa II.

O investiţie în valoare de aproximativ  60 de miliarde lei, contribuţia administraţiei fiind de aproximativ 20 de miliarde lei, cui săli de clasă dotate cu mobilier de ultimă generaţie, aparatură audio-video, laboratoare de fizică, de biologie-chimie cu dotări  ultramoderne,  cabinet de informatică cu 25 de calculatoare conectate la internet, sistem de proiecție ultramodern, sală  multimedia cu  tablă şcolară interactivă şi bibliotecă, grupuri  sanitare  moderne, cabinete şi sală de şedinţe, încălzire centrală, sistem de supraveghere  ultramodern.

Să nu mai vorbim despre curtea exterioră a unităţii  şcolare, care  s-a schimbat  radical  prin procesul de modernizare, cu spaţii verzi, băncuţe, fântâne arteziene şi nu în ultimul rând un teren de sport ultramodern.

 A doua oprire  a fost la  Grădinița nr.1 Șotânga, unde sălile de grupe sunt dotate la cele mai înalte standarde.

Într-o astfel de  unitate școlară, copilul devine parte dintr-o poveste plină de distracție, într-o atmosferă desprinsă din basme. Grădinița are și o superbă curte, care este amenajată cu multă atenție, cu toate jocurile preferate ale micuților.  

 Condiții deosebite sunt și la Școala Gimnazială “Teiul Doamnei” Teiș dar și la Grădinița Teiș.

Şcoala nr.2 Şotânga , o altă  unitate școlară  cochetă și cu condiții excelente  care își așteptă elevii. Unitatea școlară a fost reabilitată și modernizată pe POR și  benbeficiază de dotări la standarde europene.

Să nu mai vorbim despre Grădinița nr.2 Şotânga, o lume de poveste pentru prichindei, realizată  din fonduri provenite prin Planul Național de Dezvoltare Locală, OG 28. În curtea grădiniţei a fost amenajat şi un loc de joacă.

Edilul Constantin Stroe știe foarte clar,  că școala nu poate exista fără interacțiunea directă dascăl – elev, și astfel a avut și un mesaj atât pentru cadrele didactice cât și pentru părinți și elevi, sperând din tot sufletul că, în curând, școala și viața să revină la  normalitate , însă acest lucru depinde doar de fiecare, repectând  cu strictețe toate recomandările și măsurile de prevenire a  răspândirii COVID-19.

Aşadar în comuna Șotânga ,  toate şcolile şi grădiniţele arată că noi, pregătite să îşi primească elevii începând cu data de 13septembrie când începe noul an şcolar.

După acest periplu gazetăresc din comuna Șotânga, suntem mai încrezători că educaţia are încă şanse reale de a renaşte și la sate, şi cu sentimentul că am mai învăţat o lecţie frumoasă, despre dorinţa şi puterea de a face.

Ținând cont de principiul transparenței între administrație şi cetăţean : accesul la informaţie, administrația de la Șotânga informează public cetățenii comunei despre activitatea administrativă și proiectele comunității.

leave a reply

error: