Secţia de Boli Infecţioase Târgovişte se va tranforma în spital pentru COVID-19

Secţia de Boli Infecţioase  a  Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte este eliberată complet, pentru a putea creşte la maximum capacitatea de primire a cazurilor de coronavirus, iar persoanele internate, care au alte patologii, deja   au început  să fie transferate  în alte  secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Deja  s-au limitat internările cu alte simptomatologii și, în momentul în care toți pacienții vor fi transferai, atunci Secţia de Boli Infecţioase  va deveni o unitate medicală unde se vor trata infecțiile cu noul tip de coronavirus.

Până astăzi, 17.03.2020, în județul Dâmbovița nu există nici o persoană infectată cu virusul COVID-19. Au fost efectuate 46 de teste, toate având rezultat negativ. În prezent, se află în carantină 36 de persoane, iar în izolare sunt 183 de persoane. Județul Dâmbovița dispune, până la acest moment, de 54 de locuri de carantină.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte,dr. Claudiu Dumitrescu  ne –a mai spus că în următoarele zile, Secţia de Boli Infecţioase va fi dotată  cu aparatură nouă şi tot strictul necesar  pentru  tratarea suspiciunilor şi cazurilor de COVID-19,dacă situaţia o va impune.

Consiliul Județean Dâmbovița a dispus alocarea sumei de 1.000.000 lei pentru achiziționarea, în regim de urgență, atât a unor medicamente, materiale sanitare, dezinfectanți, cât și a unor echipamente medicale (aparatură) necesare dotării secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT).  La Secţia de Boli Infecţioase  se va achizițioa  următoarelor:  10 monitoare funcții vitale , 15 injectomate, 3 ventilatoare,  un videolaringoscop şi 6 paturi terapie intensivă.

Această măsură se ia în contextul  stării de urgenţă  în care a intrat România.

Potrivit  decretului,spitalele județene și spitalele de suport vor elibera secțiile de boli infecțioase și vor face loc pacienților diagnosticați cu coronavirus.Totul se va petrece însă treptat.Cei care sunt acum la boli infecțioase în aceste spitale vor fi externați dacă s-au vindecat. Ceilalți vor fi mutați pe secțiile de boli interne din spitalele respective.

Să protejăm cadrele medicale și pe ceilalți angajați din sănătate

 Reiterăm importanţa protecţiei şi responsabilităţii pe care trebuie să o avem noi toţi faţă de cadrele medicale, în contextul epidemiologic actual! Protejând sănătatea cadrelor medicale: medici şi asistenţi, dar şi a celorlalţi angajaţi din unităţile medicale, ne asigurăm în primul rând că vom avea resursă umană în sănătate care să trateze şi să ofere îngrijire în faţa pandemiei de coronavirus dar  şi să trateze şi celelalte urgenţe.

leave a reply

error: