Spectacolul Richard al III-lea în ultima seară a Festivalului BABEL

Spectavolul Richard al III-lea în ultima seară a Festivalului BABEL, regia- Emmanuel Ray, Théâtre en Pièces, Chartres, Franța, în sala mare a Teatrului Tony Bulandra unde publicul a fost în număr foarte mare.

Cea mai jucată piesă shakespeariană, Richard al III-lea este o creaţie ce ilustrează ambiţia şi setea de putere a personajului principal şi traseul sângeros şi brutal prin care acesta îşi croieşte drum spre tronul Angliei.

Asemenea celorlalte personaje shakespeariene de prim-plan, Richard este o figură complexă, ale cărei acţiuni sunt determinate de nenumărate resorturi externe şi interne, inspirând concomitent repulsie şi fascinaţie.

Ca orice politician viclean, în clipa în care ia puterea, Richard transformă lumea într-un teatru în care el este simultan şi actor şi regizor. O dramă ce prezintă ascensiunea şi căderea unui tiran care, dintr-un garant al legii, devine un tâlhar şi un ucigaş blestemat de semenii săi.

Spectavolul Richard al III-lea

Anul acesta, au participat la BABEL artiști din teatre și companii teatrale din: Belgia, Germania, Franța, Italia, Scoția, Polonia, Ucraina, Republica Moldova, Algeria, Grecia, Turcia, Kazahstan, India și Coreea de Sud.

Din România, au  prezenți actori din Sibiu (Compania Microbis – Casa de Cultură a Studenților), Reșița (Teatrul de Vest), Petroșani (Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu) dar și de la Chișinău (Teatrul Național Satiricus).

Organizatorii Festivalului BABEL au fost Teatrul Tony Bulandra și Primăria Târgoviște, având alături si sponsori.

Urmărește Dâmbovița PRESS și pe Google News

leave a reply