SUNT ÎN STRADĂ peste 1.400 de polițiști rutieri cu 350 de aparate radar, pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului rutier

În perioada 29 aprilie – 2 mai a.c., pentru menținerea ordinii și siguranței publice, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Muncii, la nivel național, peste 8.500 de polițiști vor acționa, zilnic.

Astfel, vor fi asigurate măsuri pentru menținerea ordinii publice în locurile aglomerate, precum și în localitățile turistice, zonele de agrement și spre punctele de trecere a frontierei.

Pentru a ajunge în siguranță la destinație, polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces ce converg spre zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației pe principalele căi de comunicație spre și dinspre stațiunile turistice.

Pentru monitorizarea traficului rutier și coordonarea dispozitivelor de circulație, pe principalele artere, în intervalele în care se preconizează un trafic intens, vor fi folosite elicoptere din cadrul Inspectoratului General de Aviație, în funcție de condițiile atmosferice și de evoluția valorilor de trafic înregistrate.

Datele și informațiile de interes, surprinse la bordul elicopterelor, vor fi transmise unui Centru de comandă mobil, pentru a putea fi luate măsuri, în cel mai scurt timp.

În această perioadă, peste 1.400 de polițiști rutieri vor acționa zilnic, cu 350 de aparate radar, pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului rutier.

Pentru o intervenție promptă la fața locului și pentru a lua primele măsuri în cazul unui eveniment, polițiștii vor fi prezenți cu motocicletele din dotarea Poliției Române.

Polițiștii de la transporturi vor asigura măsurile de ordine publică în trenuri de călători, în stații și triaje de cale ferată, aerogări şi porturile de la Marea Neagră sau de la Dunăre.

Recomandăm cetățenilor să circule prudent și să nu conducă dacă au consumat băuturi alcoolice.

De asemenea, le recomandăm să respecte indicațiile polițiștilor rutieri, care se află în trafic pentru siguranța tuturor.

Totodată, înainte de a pleca la drum, recomandăm tuturor șoferilor să se intereseze de situația traseului pe care urmează să se deplaseze. Informații în timp real despre trafic pot fi găsite pe secțiunea Infotrafic a siteului oficial al Poliției Române.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist sau sunaţi la 112!

WEEKEND LINIȘTIT!

Urmărește Dâmbovița PRESS și pe Google News

leave a reply