Târgoviște: Se lucrează la reabilitarea și modernizarea Parcului Mitropoliei

Spread the love

Vremea permite să se lucreze în ritm susținut la modernizarea Parcului Mitropoliei. Administrația locală dă asigurări că investiția ca fi gata în primăvara anului viitor. 

Lucrările vizează desfacerea integrală a pavimentului existent şi realizarea unui pavaj nou, diferenţiat, în funcţie de specificul suprafeţei destinate circulaţiei pietonale.

Se va realiza un loc de joacă pentru copii si paviment fără rosturi (zona pentru role, skateboard), construirea acceselor în parc de tip plan înclinat (rampă), fără trepte sau borduri în vederea asigurării unui acces facil persoanelor cu dizabilităţi, bicicliştilor, cărucioarelor pentru copii.

 Potrivit primarului Cristian Stan  care a făcut o vizită de lucru pe șantier, se vor extinde și înfrumuseța zonele verzi, urmând a se planta vegetaţie înaltă (8-10m ), vegetaţie medie (4-6m – plantaţie de magnolii) sau vegetaţie joasă (– gazon şi amenajări florale), în total urmând a fi plantați peste 400 de arbori și arbuști.

Se lucrează la reconstrucția fântânilor arteziene, vor fi modernizate toate rețelele edilitare și se va asigura dotarea cu mobilier urban modern (băncuţe, coşuri de gunoi, rastel pentru biciclete, figurine urbane, etc.) care să satisfacă condiţiile de confort, durabilitate si estetică.

leave a reply

error: