Mănâncă fără a te îngreuna dar și fără a sacrifica gustul? De astăzi este posibil, tot ce ai nevoie este un vârf de imaginație și o mare dorință de a experimenta. Pentru un prânz ușor la birou sau pentru a nu ne îngreuna la cină și pentru a ne asigura o odihnă bună, putem alege dintre multe feluri de mâncare și rețete ușoare, gustoase și foarte ușor de preparat.
Când ne gândim la rețete ușoare, ne vin în minte doar salate triste și palide sau legume fierte și fără gust: nimic nu poate fi mai fals, sunt idei de mancare ușoare pe care le putem pregăti pentru prânz sau cină, ușoare da dar nu dietetice și fără gust, important este să știm să echilibrăm ingredientele și să găsim cea mai potrivită formulă între produsele pe care le găsim pe ghișeele supermarketurilor și palatele noastre, scrie Idei Practice.
Câteva idei pentru a nu renunța la un prim fel bun: odată pentru totdeauna falsul mit că pastele la cină te-ar îngrașa, poți alege între o pastă rece, ideale în cele mai călduroase zile ale anului sau paste cu cremă de dovlecei, un prim fel proaspăt și parfumat gata în doar treizeci de minute, o rețetă rapidă și cu adevărat inteligentă.
Preferi un fel al doilea și cauți o rețetă hrănitoare și echilibrată? Atunci ai rasfatata de alegere: fasii de pui in vin alb sau degețele foarte fragede de curcan la tigaie cu legume, excelente atat calde cat si reci. La capitolul pește, și aici sunt multe rețete ușoare și delicioase: o friptură de ton elegantă, pentru a-ți uimi oaspeții sau un biban de mare sănătos și hotărât gustos copt în folie, ca să numim doar câteva. Daca preferi mancarurile reci, iata o salata greceasca colorata si usoara cu branza feta si rosii sau o salata de spelta cu legume, un concentrat de fibre, vitamine și săruri minerale.
Adio mâncăruri triste și fără gust, putem întâmpina oficial un nou mod de a ne savura mesele: pentru a o face ușoară, hrănitoare și plăcută în același timp, doar încercați propunerile noastre de rețete ușoare.
1. Scoici cu ciuperci: reteta unui fel al doilea gustos si cremos
Scoicile cu ciuperci sunt simplu de preparat si foarte apetisante, facut cu felii de vitel si ciuperci. O alternativă de toamnă la scoici cu lămâie care îți va permite să faci o impresie bună la cina cu prietenii, foarte ușor și rapid de făcut.
Dovleceii umpluți cu ton sunt un fel al doilea simplu și gustos, perfect pentru orice prânz sau cină de familie. Excelent cald și la temperatura camerei, poate fi servit și ca aperitiv delicios și gustos. Dovleceii sunt albiți scurt în apă, scobiți și apoi umpluți cu o umplutură pregătită cu pulpa lor tocată și amestecată cu ou, pesmet, hamsii și capere. Se coc la cuptor pana se rumenesc usor, pentru un rezultat final auriu si super crocant.
Macroul cu lamaie este un preparat usor si hranitor, perfect pentru a servi ca fel al doilea la un pranz cu peste sau ca un singur fel de mancare, insotit de o garnitura si o felie de paine, pentru o cina simpla si la fel de satioasa. Pește gras de talie mică, ieftin și deosebit de bogat în acizi grași Omega-3, macroul este aromatizat cu o marinadă pe bază de ulei, lămâie și ierburi, apoi fiert rapid într-o tigaie, pentru ca pulpa să rămână fragedă și suculentă. Aflați cum să o faceți perfect urmând rețeta noastră pas cu pas.
4. Salata greceasca: reteta unui preparat grecesc de vara gustos
Salata grecească este un preparat proaspăt și colorat, tipic bucătăriei grecești. Se compune din rosii, castraveti, ardei, ceapa, masline negre si cuburi de branza feta, o specialitate greceasca facuta din lapte de oaie si capra. Așa cum se întâmplă adesea în rețetele tradiționale, există numeroase versiuni diferite care includ adăugarea de salată verde, ceapă albă în loc de cea roșie, măsline verzi sau oțet de vin alb. O poti completa si cu felii de piept de pui la gratar, naut fiert, creveti aburiti, iaurt alb natural sau inlocuiesti branza feta cu tofu afumat, pentru o varianta potrivita veganilor: pe scurt, da-ti drumul imaginatiei.
Burgerii cu mei sunt un fel al doilea simplu și gustos, pe care atât tinerii, cât și bătrânii îl vor îndrăgi. Este o rețetă vegană și fără gluten, perfectă pentru cei cărora le place să experimenteze noi arome și potrivită pentru toată lumea, chiar și pentru cei care urmează o dietă pur vegetală sau pentru cei intoleranți. Meiul este o cereală fără gluten care vine cu semințe mici, rotunde și galbene, cu gust delicat și dulce: în preparatul nostru se clătește, se fierbe pentru absorbție în apă cu sare și apoi se amestecă împreună cu năut fiert. Adăugați dovlecelul, morcovii, prazul și ceapa primăvară, căliți în prealabil într-o tigaie, formați burgerii cu un inel de patiserie și apoi continuați cu gătitul la cuptor.: aurii si parfumati, se servesc cu o salata de sezon si o maioneza vegana delicioasa.
Codul cu roșii cherry este un fel principal de fructe de mare rapid și apetisant, perfect pentru orice prânz sau cină de familie. Este un preparat cu arome tipic mediteraneene, ideal si pentru cei incepatori in bucatarie.
Escalopul de pui este perfect pentru orice prânz sau cină de familie. Feliile de piept de pui se fac cu faina si apoi se rumenesc intr-o tigaie cu un nod de unt, apoi se fierb, amestecand cu vin alb si zeama de lamaie, pentru un rezultat final fraged si suculent. Odată fiert, se va crea un sos cremos și irezistibil cu care să stropești carnea. Usor de facut si foarte apetisant, îl poti insoti cu o garnitura de legume sau o portie de cartofi prajiti, spre deliciul celor mici si mari.
Somonul este un fel al doilea simplu, dar rafinat: o reteta ideala pentru cand ai musafiri la cina dar putin timp pentru a gati. În câteva minute, de fapt, vei aduce pe masă un preparat parfumat și apetisant: câteva ingrediente simple vor fi suficiente pentru a-l face. În rețeta noastră, somonul se gătește scurt într-o tigaie și apoi se amestecă mai întâi cu suc de portocale , apoi cu un amestec de miere și sos de soia, pentru a crea o glazură delicioasă: rezultatul va fi un preparat cu adevărat îmbietor, de însoțit de un pahar bun de vin alb.