VIDEO. Autorităţile dâmboviţene i-au în calcul măsura detonării pe porţiunile cu risc însemnat de avalanşă pe DJ 713-Dichiu


Stratul gros  de zăpadă dar şi ninsoarea din ultimele ore  au început   să facă probleme drumarilor şi salvamontiştilor în zona montană dâmboviţeană, deja, pe DJ 713, în zona Dichiu  , marţi de dimineaţă  s-a produs  o avalanşă  destul de mare care a surprins  şi un utilaj de deszăpezire  de la LDP Dâmboviţa,   ce se afla  în timpul serviciului.  Din fericire drumarii nu au păţit nimic. Imediat s-a dat  dat alerta  în rândul salvamontiştilor care s-au pus în mişcare spre locul unde s-a produs avalanşa. La faţa locului s-a deplasat imediat şi directorul LDP Dâmboviţa, Cristian Avanu.      Într-un timp foarte repede cu ajutorul unui alt utilaj  s-a reuşit înlăturarea zăpezii provenită din avalanşă şi totodată a fost scoasă şi maşina de deszăpezire .După cum ştim, imediat după producerea avalanşei, IPJ Dâmboviţa prin Serviciul Rutier  a dispus închiderea circulaţiei  pe DJ 713 Cabana Cuibu Dorului-Dichiu, pe o perioadă nedeterminată.

 În zona montană au fost trimişi şi  un echipaj pompierii din cadrul Centrului Operaţional ISU Dâmboviţa, condus de lt.col Marius Gătej .  Nu au lipsit nici jandarmii montani de la Zănoaga. Deja salvamontiştii dâmboviţeni, au pornit în recunoaştere să vadă   care sunt porţiunile cu risc însemnat de avalanşă din zona montană dâmboviţeană.

Citeşte şi: DJ 713 Dichiu a fost închis din cauza unei avalanşe

 Cel mai probabil, dacă  se va stabili în urma analizei în teren că  mai există porţiuni cu risc însemnat de avalanşă, cu siguranţă, autorităţile abilitate din Dâmboviţa  vor lua măsura detonării pe porţiunile cu risc însemnat de avalanşă.

Potrivit inspectorului şef al ISU Dâmboviţa, col. Mihăiţă Păun, dacă este nevoie de o detonare pe porţiunile cu ris de avalanşă, ISU Dâmboviţa va solicita sprijinul IGSU. Pirotehniştii  din cadrul IGSU sunt cei abilitaţi  să facă aceste detonări  iar securitatea zonei  se va asigura de  către echipele de salvamont.

leave a reply

error: