ACoR Dâmboviţa a dezbătut subiectul legat de inechităţile dintre comune şi oraşe/municipii

A avut loc ședința ordinară a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România – ACoR, filiala judeţeană Dâmboviţa.

Cuvântul de deschidere l-a avut preşedintele acestei asociaţii, Dorinel Soare, primarul comunei Niculeşti.

Printre invitaţi s-au aflat parlamentarii  PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia şi Corneliu Ştefan , președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, vicepreședinții Luciana Cristea și Alin Manole , subprefectul  Florina Mureşan secretarul judeţului – Ivan Ivanoff, preşedintele Asociaţiei Comunelor din România – primarul  Emil Drăghici, primari din judeţul Dâmboviţa şi  invitaţi din Teleorman, Prahova , Braşov şi Giurgiu.

Preşedintele filialei judeţene a Asociaţiei Comunelor din România, Dorinel Soare, a prezentat raportul de activitate al filialei pe anul 2018. Au urmat intervenţiile invitaţilor . Deputatul Corneliu Ştefan a vorbit despre PNDL, legea salarizării şi  probleme generale în administraţia publică  de cresterea salariului în domeniul construcţiilor.

Peședintele Daniel Comănescu a precizat că Asociația Comunelor din România, filiala Dâmbovița, este  o organizație care funcționează în slujba intereselor comunelor din județul nostru din anul 2005 și cu o activitate la nivel național de peste 20 de ani.

Secretarul judeţului – Ivan Ivanoff a avut un mesaj transant  şi le-a transmis primarilor să fie mult mai uniţi.

Problemele ridicate de primarii dâmboviţeni au fost numeroase şi variate. Peşedintele Asociaţiei Comunelor din România, Emil Drăghici nu a ezitat nicio clipă şi a adus în discuţie  menţinerea inechităţii, de zeci de ani dintre comune şi oraşe/municipii. Totodată,peşedintele Asociaţiei Comunelor din România, Emil Drăghici a spus că   se impune ca  angajaţii  primăriilor de comune să urmeze aceeaşi grilă în raporturile cu cei ai oraşelor/municipiilor.

Peşedintele Asociaţiei Comunelor din România, Emil Drăghici i-a anunţat pe primarii dâmboviţeni că săptămâna viitoare  vor avea o întâlnire de lucru la Dâmboviţa cu reprezentanţi  din instituţiile centrale  ce au un rol important în dezvoltarea comunităţilor locale.

leave a reply

error: