309 mijloace de transport persoane, verificate de politiștii dâmbovițeni

În cadrul controalelor din trafic, polițiștii au verificat respectarea măsurilor de protecție prin controlul a 309 mijloace de transport persoane, dintre care  102 autovehicule destinate transportului public în comun.

Polițiștii dâmbovițeni au fost solicitați să intervină la 32 de evenimente, dintre care  15 au fost sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, iar ca urmare a intervențiilor, polițiștii au început cercetări cu privire la 21 de posibile infracțiuni sesizate.Totodată, pentru prevenirea accidentelor grave și încurajarea unei conduite preventive la volan, pe raza întregului județ, polițiștii de la rutieră au organizat acțiuni pentru creșterea siguranței rutiere.

Polițiștii de la rutieră au utilizat 9 aparate pentru măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor, iar pentru încălcarea regulilor privind circulația pe drumurile publice, polițiștii au reținut 23 de permise de conducere și  au retras 3 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiștii dâmbovițeni, alături de jandarmi și polițiști locali, au desfășurat 41 de acțiuni punctuale de control, scopul acestora fiind acela de a proteja sănătatea cetățenilor.

S-au efectuat verificări la 332 de obiective de interes, iar ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție sanitară, au fost aplicate 121 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 5.500 de lei.

Alte 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.500 de lei, au fost aplicate pentru încălcarea restricțiilor privind deplasările în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-5:00.

Reamintim cetățenilor că, în contextul epidemiologic actual, este necesar să manifeste un comportament responsabil și să nu se expună inutil unor riscuri.

Forțele de ordine sunt în continuare la datorie și acționează permanent pentru siguranța cetățenilor din județul Dâmbovița.

leave a reply