5 strategii prin care poți preveni deteriorarea lansetei de pescuit

Echipamentul de pescuit reprezintă „comoara” personală a pescarului, mai ales când vine vorba despre undiță sau lansetă de pescuit. În ziua de azi, unii pescari investesc mulți bani în scule de pescuit de calitate înaltă, pentru a avea succes în prinderea unor capturi așa cum și-au dorit.

Pentru a se bucura de această bogăție cât mai mulți ani, pescarii știu deja că echipamentul de pescuit necesită și întreținere. Asta înseamnă că undița sau lanseta de pescuit trebuie curățate în mod regulat, de fiecare dată când se vine de la pescuit.

În ziua de azi, magazinele de acest profil oferă echipamente de pescuit la prețuri avantajoase, dar și produse profesionale mai scumpe, ce includ tot felul de undițe, lansete și accesorii de pescuit. Cei care cred că a venit timpul să înlocuiască o mulinetă sau o undiță de pescuit cu un produs nou, pot vedea oferta acestor magazine și analiza caracteristicile articolelor de la diferiți producători consacrați pe piață.

Cei care au acest hobby, probabil știu deja că nu trebuie să dețină sume de bani foarte mari pentru a face câteva achiziții bune, pentru a avea scule de pescuit durabile și de înaltă calitate. Contează apoi întreținerea acestor articole de pescuit, pentru ca durata lor de viață să fie cât mai mare și să ofere de-a lungul anilor, experiențe la pescuit de neuitat.

Strategii prin care poți preveni deteriorarea lansetei de pescuit

Echipamentul de pescuit reprezintă „comoara” personală a pescarului, mai ales când vine vorba despre undiță sau lansetă de pescuit. În ziua de azi, unii pescari investesc mulți bani în scule de pescuit de calitate înaltă, pentru a avea succes în prinderea unor capturi așa cum și-au dorit.
  1. Pentru a curăța lanseta de pescuit, aceasta trebuie deschisă, la fel și verigele sale telescopice, începând de la vârf, cu fiecare element și până la bază. Tronsoanele se curăță prin ștergere (folosind o cârpă din bumbac umedă, care nu lasă scame) și se închid cu atenție, fără a forța și a le deteriora. Este foarte important ca secțiunile tijei să fie asamblate corect în orice moment, cu mișcări fine și cu atenție, deoarece doar așa se poate preveni deteriorarea acestui produs de pescuit în timp.
  2. Dacă este o lansetă cu tronsoane care se mufează, atunci prin tragere și răsucire se face mufarea și demufarea acesteia.
  3. În timpul manevrării lansetei se evită forțarea ei sau lovirea de obiecte dure. Acest lucru este important și în timpul curățării lansetei.
  4. Dacă este o undiță din carbon, atunci se va evita deteriorarea sa prin lovituri sau contact mecanic. La astfel de scule de pescuit – undițe, lansete din carbon – riscul de fisurare a tronsonului este mare.
  5. Când se curăță o lansetă este indicat să se respecte anumite sfaturi și instrucțiuni recomandate de specialiști în domeniu.

Cum întreții mulineta de pescuit

Mulineta de pescuit se curăță destul de ușor, cu anumite ustensile cum ar fi: o pensetă, o șurubelniță, niște chei speciale, o periuță de dinți, puțină vată, o cârpă din bumbac, un pahar cu apă și puțin detergent de vase, puțină benzină pentru degresarea angrenajelor și 2-3 bețișoare pentru urechi.

Dacă ai o mulinetă de baitcasting și ai pescuit cu ea mult timp, cu diverse năluci, ar trebui să fii atent și la întreținerea ei periodică, astfel ea va avea o durată de viață mai mare și va funcționa la parametri normali. Aceasta are un tambur rotativ, pe care se depune mizerie, din cauza suspensiilor aduse de apa de pe fir.

Curățarea mulinetei nu este dificilă, se face rapid, de regulă o dată la 3-4 luni, în funcție de cât de des se pescuiește. Trebuie curățați rulmenții care susțin tamburul, discurile de frână, roțile dințate și sistemul ce ajută la așezarea firului pe tambur. Dacă este necesar, o dată la 1-2 ani, se demontează mulineta cu atenție și apoi se curăță fiecare piesă.

leave a reply