Beltrame Group la discuții cu conducerea Prefecturii, a CJ și a Primăriei  Târgoviște

Beltrame Group la discuții cu conducerea Prefecturii, a CJ și a Primăriei  Târgoviște, despre preluarea COS Târgoviște.

AFV Beltrame Group dorește să își extindă activitatea din România prin achiziţia și redeschiderea unităţii specializate în producţia oţelului, ce este deţinută de SC COS Târgoviște SA.

Grupul Beltrame intenționează să transforme combinatul din Târgoviște într-o unitate de producție de oțeluri speciale competitivă la nivel european.

Proiectul de construcție a fabricii prevede și un parc fotovoltaic, care va alimenta noua fabrică eco-inteligentă. În acest fel, activitatea fabricii va avea unul dintre cele mai reduse niveluri de emisii la nivel mondial atât în ceea ce privește gazele cu efect de seră, cât și pulberile în suspensie (praf), precum și un consum scăzut de apă (prin tratare ṣi recirculare), respectiv cel mai înalt nivel de economie circulară.

La discuțiile cu președintele Corneliu Ștefan au participat managerul general al grupului Beltrame, Carlo Beltrame, și directorul industrial Enrico Deganello, vicepreședinții CJD, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, prefectul județului, Claudia Gilia, și deputatul Daniel-Codruţ Blaga.

Președintele Corneliu Ștefan: „Am analizat foarte bine ceea ce vreți dumneavoastră să faceți, v-am ascultat cu atenție și îmi confirmați ceea ce știam, de fapt. Vă spun încă de la început, din punctul nostru de vedere – al municipalității și al județului – aveți tot sprijinul pentru investiția din municipiul Târgoviște. Noi, ca administrație județeană, avem datoria de a vă pune la dispoziție tot ceea ce putem pentru a vă atrage ca investitor. Din partea mea aveți toată susținerea pentru a continua demersurile. Vă stăm la dispoziție și dorim să vă acordăm tot sprijinul nostru.”

Prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, a apreciat implicarea grupului italian ”Beltrame” prin investițiile deja făcute și prin intenția de a crea noi locuri de muncă: ”Instituția Prefectului, alături de celelalte autorități locale, va sprijini orice investiție în județ. Suntem deschiși pentru colaborări viitoare în beneficiul dâmbovițenilor și al economiei locale. În plus, grupul italian ”Beltrame” folosește tehnologii noi, de ultimă generație, care sunt prietenoase cu mediul înconjurător. Mai multe locuri de muncă înseamnă mai mulți dâmbovițeni care nu vor fi nevoiți să-și caute un serviciu în străinătate, ci vor putea să muncească în județ, fiind capabili să ofere un trai decent familiilor lor.”

leave a reply