Conştientizarea elevilor târgovişteni cu privire la riscurile asociate consumului de droguri prin proiectul „Informaţia mă protejează”

Spread the love

La nivelul Colegiului Național „Constantin Carabella” Târgoviște  se desfăşoară proiectul „Informația mă protejează”,ediţia a patra, destinat prevenirii consumului de droguri.

Obiectivele proiectului vizează, în principal, conștientizarea elevilor cu privire la riscurile asociate consumului de alcool, tutun și droguri ilicite, prin realizarea unor activități de informare interactivă, dar și prin activități de petrecere a timpului liber. 

O astfel  de activitate   a avut loc  zilele trecute la Colegiul Național „Constantin Carabella” Târgoviște, împreună cu specialiști din cadrul ANA, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog  şi  IPJ Dâmboviţa . 

În proiectul „Informația mă protejează” au  intrat pe parcurs şi Liceul Petru Cercel şi Liceul Bălașa Doamna.Cu ocazia întâlnirilor cu elevii s-au abordat subiectele într-un mod cât mai atractiv pentru aceștia, implicându-i direct.
Astfel, elevii, au putut să experimenteze diferite stări cu ajutorul unor ochelari VR cu ajutorul cărora se simulează consumul de alcool sau de diferite substanțe cu efect halucinogen: canabis, etnobotanice.

La activitate au participat Nicoleta Bobe – CPECA , Nina Neacșu și Simona Caba- IPJ Dâmbovița, ce au primit ajutor și susținere din partea conducerii școlii și a cadrelor didactice implicate în proiect.

leave a reply

error: