Elevii au învăţat cum să acorde corect primul ajutor de la paramedicii ISU Dâmbovița

Un instructor pentru formarea paramedicală de la Centrul de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al județului Dâmbovița a fost în mijlocul copiilor din clasa a IV-a de la Școala ”Paul Bănică” din Târgoviște, unde aceștia au primit informații pe înțelesul lor și au exersat unele operațiuni pentru acordarea primului ajutor

Acest tip de activități de pregătire pot schimba atitudinile și comportamentul copiilor. Elevii pot învăța cum să acorde primul ajutor corect și când trebuie să sune la 112 pentru ajutor.

A avea cunoștințe de prim ajutor sporește capacitatea unei persoane de a lua măsuri rapide pentru a reduce sau stabiliza leziunile grave și pentru a îmbunătăți șansele de supraviețuire ale unei victime. Însușirea abilităților de salvare de către copii poate ajuta la construirea unei generații viitoare mai pregătite în caz de urgență.

Dobândirea de abilități în acordarea primului ajutor de către copii va contribui la construirea bazei de cunoștinte ale acestora, deprinderi pe care le pot aplica la nevoie pe tot parcursul vieții.

#ISUDâmbovița #IGSU #pregătire #CuViataMeaAparViata

Urmărește Dâmbovița PRESS și pe Google News

leave a reply