IMPORTANT: ALTE 29 de autobuze electrice vor fi cumpărate pentru transportul public local  în Târgoviște și comunele Răzvad, Șotânga, Aninoasa, Ulmi, Lucieni, Dragomirești,Doicești, Mănești și Comișani

ALTE 29 de autobuze electrice vor fi cumpărate pentru transportul public local în Târgoviște și nouă  localități învecinate, vestea a dat-o chiar primarul municipiului Târgoviște Cristian Daniel Stan. Vorbim despre continuarea procesului de modernizare a transportului public  local în zona urbană  funcțională a municipiului Târgoviște .

Concret, Primăria Târgoviște în parteneriat cu nouă localități învecinate din zona periurbană a municipiului, va depune un proiect pentru achiziționarea cu fonduri europene a 29 de autobuze electrice, precum și 39 de stații de încărcare a acestora. Autobuzele vor asigura transportul public în zona celor 10 localități: municipiul Târgoviște, comunele Răzvad, Șotânga, Aninoasa, Ulmi, Lucieni, Dragomirești,Doicești, Mănești și Comișani

Valoarea totală a investiției este estimată la 90 de milioane lei.

Proiectul urmează să fie depus pentru obținerea finanțării prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență (Componenta 10 – Fondul Local). Ghidul de finanțare ar trebui să se publice pe data de 20 aprilie 2022 sau cel târziu  pe data de 2 mai 2022, Primăria Târgoviște este pregătită.

Astfel, vor fi achiziționate următoarele:

  • 19 de autobuze electrice de 12 metri
  • 10 microbuze electrice
  • 39 de stații de încărcare

Prin acest proiect se urmărește asigurarea unor condiții excelente pentru cetățeni privind transportul public local, scăderea poluării și diminuarea cotele de trafic  la întrările din municipiul Târgoviște.

Urmărește Dâmbovița PRESS și pe Google News

leave a reply