În curând, sunt scoase la licitație atât proiectarea, cât și execuția pentru obiectivul  de investiţii ,,Construire Stadion Municipiul Târgovişte”

În curând, sunt scoase la licitație atât proiectarea, cât și execuția pentru obiectivul  de investiţii ,,Construire Stadion Municipiul Târgovişte”, este vorba despre noul stadionul din zona Dâmbovița Mall.

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici de investiții pentru obiectivul  de investiţii ,,Construire Stadion Municipiul Târgovişte, judeţul Dâmboviţa”. Proiectul a fost depus de Consiliul Județean Dâmbovița și va fi realizat cu finanțare prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” – S.A. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei, prin Compania Națională de Investiții „C.N.I.” – S.A. răspunde de modul de utilizare a sumelor aprobate potrivit prevederilor prezentei hotărâri de Guvern.

“ Astăzi, a fost făcut ultimul pas înainte de licitația construirii noului stadion de la Târgoviște.  Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici de investiții pentru proiectul „Complex Sportiv Stadion Municipal”, în cel mai scurt timp urmând să fie scoase la licitație atât proiectarea, cât și execuția acestuia.Construcția,în valoare de 70.000.000 lei , se va ridica pe terenul pus la dispoziție de Consiliul Județean Dâmbovița , Consiliul asigurând  din această sumă 5.000.000 de euro.    Așa cum le-am explicat tuturor miniștrilor care au avizat acest proiect, stadionul va fi un complex sportiv județean și regional, având în vedere posibilitatea organizării unei multitudini de evenimente sportive, altele decât cele fotbalistice. Pe stadion se vor putea juca meciuri de rugby de nivel național și mondial, dar se pot organiza și competiții de atletism.  Noul stadion va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui atât meciurile din Liga I, cât și meciuri din UEFA Europa League și UEFA Champions League , dar și meciurile echipei naționale.

Ca detalii legate de acest nou stadion, vă pot spune că acesta va avea:

-12.012 locuri

-pistă de atletism

-434 locuri de parcare

-spații pentru alimentație și comert .

Odată cu finalizarea lucrărilor, județul nostru va putea intra în circuitul sportiv național și european, dar va crea și oportunități de investiții conexe sporturilor care se vor practica pe acest stadion.” , a anunțat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan

Urmărește Dâmbovița PRESS și pe Google News

leave a reply