Inspectorii RAR au verificat peste 1700 de maşini care prezentau pericol iminent de accidente

Registrul Auto Român a verificat, în prima jumătate a anului 2019, din punct de vedere tehnic în trafic, 33.508 vehicule, în toată țara.

În urma controalelor s-a constatat că mai puțin de jumătate (45,47%) dintre acestea erau neconforme.  Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție. In Județul DÂMBOVIȚA cifrele sunt următoarele:

Vehicule verificate: 1.106 dintre care 67,18% neconforme iar 105 mașini prezentau pericol iminent de accident.

 1,45% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate 731 de amenzi contravenționale și au fost retrase 453  certificate de înmatriculare.

 În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

 Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

leave a reply