Într-o săptămână,69 de incendii de vegetaţie stinse de pompierii dâmboviţeni

În ultima săptămână, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 93 de evenimente:

11 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.), 69 incendii de vegetație, 6acţiuni pentru asigurare zonă, 4 acţiuni pentru asistenţă persoane, 1 misiune pritotehnică, 1 inundație (avarierea unei conducte de apă) şi 1 acţiune la alte situaţii de urgenţă (deblocare de ușă). Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 235 cazuri medicale.

Subunităţile de intervenţie au desfășurat 7 acțiuni de recunoaștere în teren (pentru identificarea/evaluarea căilor de acces și intervenție) și 1 exerciţiu pentru antrenamentul personalului de intervenţie.

Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat, în perioada menţionată, 5 controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la instituții publice și operatori economici din judeţ, dintre care: 2 unități de comerț și alimentație publică, 2 unități de învățământ și  1 unitate de sănătate cu spitalizare continuă, acesta din urmă fiind în curs de desfășurare. S-au aplicat 3 sancțiuni contravenționale principale constând în 2 avertismente și 1 amendă în cuantum de 5001 lei.

Pe timpul controalelor au fost desfăşurate şi activităţi de instruire şi informare preventivă. S-a acordat asistenţă tehnică de specialiate pe linia prevenirii incendiilor şi avizării-autorizării. A fost emisă o autorizație de securitate la incendiu pentru o unitate de comerț.

leave a reply