La CJ Dâmboviţa, Simpozion dedicat Zilei Internaționale a Familiei

 Sala Unirii a Consiliului Județean Dâmbovița a găzduit   cea de-a VI-a ediție a simpozionului dedicat Zilei Familiei

 La eveniment au participat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Alexandru Oprea, vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița-Luciana Cristea, deputat- Corneliu Ștefan, subprefect- Florina Mureșan, reprezentantul Arhiepiscopiei Târgoviștei, preot vicar – Ionuț Ghibanu, secretarul județului- Ivan Vasile Ivanoff, directorul general al DGASPC Dâmbovița- Cristiana Bucur, director Crucea Roșie-Filiala Dâmbovița- Raul Pavelescu, primarul comunei Brezoaele- Nicolae Tudorache, primarul comunei Doicești- Mircea Ismail, primarul comunei Răzvad- Emanuel Spătaru,  președintele Asociației Județene a Asistenților Sociali Profesioniști Dâmbovița, Andrei Dumitru precum și șase familii din județ.

Partenerii și invitații au adresat mesaje celor prezenți la eveniment, referitoare la valorile familiei și au promovat relațiile familiale în care predomină înțelegerea și respectul.

În judeţul nostru, această zi a fost celebrată începând cu anul 2006, iar din anul 2009, această zi a fost marcată prin organizarea de către Consiliul Județean Dâmbovița și DGASPC Dâmbovița a unui Simpozion, în parteneriat cu instituţii de la nivel județean implicate în promovarea drepturilor familiei, protecţia, susţinerea şi ajutorarea acesteia. Simpozionul se încheie întotdeauna cu premierea simbolică a unor familii aflate în dificultate, tinere sau vârstnice din diferite localități ale județului.

Din anul 2009 până în anul 2018 au fost premiate 38 familii cu mulți copii sau cu copii cu rezultate deosebite, familii tinere la început de drum sau familii vârstnice care au trecut peste greutățile vieții și au crescut copii și nepoți.

Familia are un rol esenţial în asigurarea şi îmbunătăţirea sănătăţii copiilor, prin suport afectiv, îngrijire, educație. În schimb, politicile publice şi programele sociale îi asistă efectiv pe părinţi să-şi poată îndeplini acest rol, în special a celor aflate în dificultate sau situaţii vulnerabile.

Obiectivul principal al acestei zile este de a accentua importanţa familiei şi de a promova valorile acesteia și anume egalitatea, dragostea, respectul, împărţirea echitabilă a responsabilităţilor casnice, combaterea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor, copiilor, persoanelor vârstnice. Instituțiile prezente la evenimentul organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei au în vedere promovarea principiilor de incluziune socială la nivel județean, din perspectiva  familiei în dificultate, a respectării drepturilor copilului sau a persoanelor cu dizabilități, a persoanelor vârstnice, a reducerii sărăciei, astfel că în cadrul colaborării dintre acestea sunt derulate acțiuni în vederea  susținerii celor care au nevoie, deci implicit a familiilor.

În acest an, cele șase familii premiate au fost din localitățile Brezoaele, Doicești și Răzvad. Toate familiile au primit diplome și premii cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, Arhiepiscopiei Târgoviștei, Crucea Roșie-Filiala Dâmbovița și Asociației Județene a Asistenților Sociali Profesioniști Dâmbovița, care au fost în fiecare an alături de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, la organizarea acestui eveniment.

Prin organizarea acestui Simpozion se dorește promovarea unor valori precum toleranţa, respectul și combaterea tuturor formelor de violenţă în familie. 

leave a reply

error: