La Curtea Domnească: „O poveste despre Vlad Țepeș Drăculea”.VIDEO

La Curtea Domnească, a avut loc „O poveste despre Vlad Țepeș Drăculea” în cadrul Zilelor Cetății Târgoviște, scurtmetrajul de animație  a fost realizat după un scenariu de Vasile Lupașc Sfințeș, și a câștigat marele premiu la festivalul internațional RATMA din Marea Britanie.

Filmul prezintă lupta lui Vlad Vodă pentru creșterea și libertatea Țării Românești. Un alt plan al filmului este relația strânsă pe care voievodul a avut-o cu Ștefan cel Mare.

RATMA Film Festival este un concurs pentru filmele scurte, de maxim 10 minute, realizate de producători independenți.

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște,  a pregătit în amânunt, ca sâmbătă seară, la Curtea Domnească din Târgoviște (zona Muzeului Tiparului şi al Cărţii Vechi Românești), să poată fi vizionat filmul de animație dar totodată publicul să se întâlnească cu realizatorii acestuia: Vasile Lupașc (scenarist), Elena Ciolacu (ilustratoare, realizatoare de romane grafice și animații) și Vlad Blîndu (producător). În perioada 4 – 8 septembrie 2021, Primăria Târgoviște prin Teatrul Tony Bulandra,dar și în parteneriat cu CJ Dâmbovița, a pregătit o serie de evenimente.

leave a reply

error: