La Târgovişte, Ziua Mondială a Sindromului Down, sărbătorită prin Festivalul ,,Lumea copiilor”

Primăria Municipiului Târgoviște, prin Centrul de zi pentru copii cu autism și sindrom Down ,,Sfânta Maria”, Centrul de Zi pentru copii cu dizabilităţi din subordinea Direcției de Asistenţă Socială Târgovişte şi coorganizatorii  Grădiniţa Nr.3 Târgovişte, cu structura arondată – Grădinița „Carmen Sylva” şi Școala Gimnazială „Coresi” Târgoviște au marcat  Ziua Mondială a Sindromului Down, prin Festivalul ,,Lumea copiilor” . 

Evenimentul a cuprins  prezentarea unor momente de dans, muzică, recitări și o expoziție cu obiecte handmade ce au fost  puse în vânzare, în scop caritabil.

Nu au lipsit invitaţii  şi anume primarul Cristian Stan, inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Dâmboviţa , prof.Cristina Stroe, viceprimarii Cătălin Rădulescu şi Monica Ilie şi prof. Georgeta Gogeanu, director Şcoala “Coresi” Târgovişte, Marcela Iordache, director DAS Târgovişte  şi Cristina Bârgăoanu – şef Centrul de zi pentru copii cu autism și sindrom Down ,,Sfânta Maria”, care au adresat un mesaj cu impact emoţional pentru copiii speciali .

De asemenea, joi 21 martie, chiar în data la care este sărbătorită Ziua Mondială a Sindromului Down, între orele 12.00– 15.00, în Piața Tricolorului din Târgoviște, va avea loc o acţiune care își propune creşterea gradului de sensibilizare a opiniei publice cu privire la Sindromul Down prin modalități care să asigure integrarea facilă în societate a copiilor cu Sindrom Down.

Evenimentul va cuprinde, printre altele, îmbrățisări gratuite oferite de către aceștia trecătorilor, ateliere tematice (pictură, confecționare obiecte, desen pe asfalt), personaje de poveste, muzică, baloane de săpun, baloane cu heliu.Parteneri în cadrul acestor activități sunt, DGASPC Dâmbovița, Arhiepiscopia Târgoviște, Crucea Roșie – filiala Dâmbovița, Școala Gimnazială „Coresi” și Grădinița Nr. 3.

leave a reply