Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, prezent la Târgoviște, a vizitat moderna Școală Gimnazială Matei Basarab. VIDEO

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, prezent la Târgoviște, a vizitat moderna Școală Gimnazială Matei Basarab care și-a redeschis porțile încă de miercuri, după  ce s-a finalizat amplul proiect de extindere, reabilitare, modernizare și echipare, valoarea finanțării europene accesate de către administrația locală targovișteană fiind de 22.223.977,79 lei.

Primăria Târgoviște a reușit să pună în valoare o nouă investiție majoră, finalizată cu succes și destinată comunității, cu finanțare prin POR.
Noua Școală Gimnazială Matei Basarab din Târgoviște a reprezentat unul dintre cele mai importante proiecte de reabilitare a infrastructurii educaționale, nu doar din județul Dâmbovița ci chiar din întreaga regiune Muntenia Sud.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, prezent la Târgoviște, a vizitat moderna Școală Gimnazială Matei Basarab. VIDEO

Astfel, în baza celei mai mari investiții pe fonduri europene care a vizat vreodată o unitate de învățământ din Târgoviște, școala este reabilitată în întregime, beneficiază de o sală de sport, de laboratoare noi si de o sală multifuncțională, de un teren de sport exterior,  bucurându-se și de dotări didactice, de dotări și echipament sportiv pentru sala de sport și terenul exterior, de echipament audio-video, de echipament IT și software sau de mobilier nou. Totodată, școala dispune și de un sistem de panouri solare și fotovoltaice de natură să confere independență energetică unității de învățământ.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, prezent la Târgoviște, a vizitat moderna Școală Gimnazială Matei Basarab. VIDEO

 Primarul Cristian Stan a ținut să – i mulțumească ministrului Dezvoltării, Cseke Attila  pentru prezență, a mai transmis mulțimiri  pentru sprijin  președintelui CJ, Corneliu Ștefan, directorlui al ADR Sud Muntenia Liviu Mușat, subprefectului Cornel Sălișteanu, parlamentarilor dâmbovițeni, secretarilor de stat, consilierilor locali și județeni, reprezentanților instituțiilor publice deconcentrate și ai Inspectoratului Școlar Județean prezenți la eveniment

 Aprecierile ministrului Dezvoltării, Attila-Zoltán CSEKE pentru implicarea și devotamentul administrației târgoviștene

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila-Zoltán CSEKE a spus  că este un moment  fericit dar a ținut să  și puncteze că  este un merit  deosebit al administrației  condusă de primarul Cristian Stan, care a dat dovada totală de implicare, un lucru foarte important pentru că ministerul pune fonduri la dispoziție însă cheia de a gestiona proiectul este la primar.  Ministrul a mai spus  că un lucru foarte important este interesul administrației de a investi în educație. Nu în ultimul rând a mulțumit președintelui CJ, Corneliu Ștefan.

 Președintele CJ , Corneliu Ștefan: Județul Dâmbovița, pe primul loc în regiunea Sud Muntenia  privind accesarea proiectelor cu finanțare pe POR

Un moment de mare emoție  a fost și pentru președintele CJ , Corneliu Ștefan  care a fost elev al acestei unități școlare. Președintele CJ, Corneliu Ștefan  a ținut  să mulțumească  primarului Cristian Stan  pentru implicare dar și ministrului Dezvoltării care a acceptat  invitația.  Nu în ultimul rând , președintele CJ , Corneliu Ștefan   a ținut să puncteze că județul Dâmbovița  este pe primul loc în regiunea Sud Muntenia  privind accesarea proiectelor  cu finanțare pe POR.

Oficialii au făcut și un tur al noii unități școlare care se aliniază la standardele europene

La eveniment au mai participat  directorul ADR Sud Muntenia- Liviu Mușat,  președintelui AFM –Laurențiu Neculaescu, secretarul de stat Ionuț Săvoiu,parlamentari dâmbovițeni,  subprefectul județului Ioan Sălișteanu, administratorul public Cristian Avanu, vicepreședinții CJ Dâmbovița, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie,viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, city managerul Gabriel Boriga, inspectorul școlar general -profesor Ileana Nicolaescu și inspectorul școlar general adjunct, conducerea Școlii Gimnaziale Matei Basarab, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviștei și șefi de deconcentrate.

Urmărește Dâmbovița PRESS și pe Google News

leave a reply