Ministrul Grațiela Gavrilescu a explicat pe înţelesul tuturor Modificarea Ordinului nr. 1171/2018 privind viza anuală de mediu


Viceprim-ministrul Grațiela  Gavrilescu a vorbit la Târgovişte despre Modificarea Ordinului nr. 1171/2018 privind viza anuală de mediu. Viceprim-ministrul Grațiela  Gavrilescu, ministrul mediului, s-a aflat vineri, 22 februarie 2019, la Târgovişte şi a mers la Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa şi la  Garda de Mediu  Dâmboviţa.  Ministrul Grațiela Gavrilescu  a explicat pe înţelesul tuturor că vor exista termene-limită la care agenţii economici îşi pot reînnoi autorizaţiile de mediu, în funcţie de perioada pentru care a fost eliberată.

Toţi agenţii economici care au autorizaţie de mediu sau autorizaţie integrată de mediu obţinute de la 1 ianuarie până la 31 august vor merge la obţinerea vizei anuale începând cu anul 2020, dar trebuie să ţină cont de faptul că trebuie să meargă să notifice Agenţia Judeţeană de Protecţia Mediului, conform legii, cu 60 de zile înainte de expirarea autorizaţiilor. În acest fel, Agenţia va avea timp să parcurgă întreaga procedură, inclusiv cu vizita pe teren.

Societăţile care au autorizaţie de mediu sau autorizaţie integrată de mediu obţinute în lunile septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie (2018, n.r.) vor veni la viza anuală în 2019, începând din septembrie, cu 60 de zile mai devreme.

Ministerul Mediului a publicat, joi, în dezbatere publică proiectul de Ordin privind aprobarea procedurii pentru aplicarea vizei anuale a autorizaţiei de mediu şi autorizaţiei integrate de mediu.

leave a reply