Noul parc din zona Dâmbovița Mall, va fi gata în această toamnă

Vremea  bună încă permite administrației locale târgoviștene să lucreze de zor la investițiile pe care le are în plin proces de implementare.

Au fost plantați primii arbori în cadrul proiectului de amenajare a noului parc din zona UM Gară.

Pe o suprafata de 16.481 mp, se construieste un parc public de agrement, investiție care, în afara amenajării unei suprafețe de peste 14.000 mp. ca și spațiu verde, presupune construirea unei piațete și a unei fantani arteziene, a unui loc de joacă, a unei zone de fitness, a unei biblioteci în aer liber, dar și amenajarea aleilor pietonale și a pistelor pentru biciclete.

 Spațiul verde cuprinde zone cu vegetație bogată și peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori și arbuști din specii rășinoase și foioase și se vor amenaja zone cu flori.

Sistemul automat de irigatii este aproape finalizat. Iluminatul ambiental se va realiza cu stalpi de iluminat si corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi si proiectoare.De asemenea, parcul va fi dotat cu banci, cosuri de gunoi, rastele si o statie de biciclete.

 Valoarea investitiei este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, sursa de finantarea este asigurată prin Programul Operational Regional 2014-2020, iar lucrarile vor fi finalizate în această toamnă!

leave a reply