Prețuiește femeile ! Nu tolera exploatarea lor !

În luna martie, Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane realizează o serie de activități ce vizează prevenirea exploatării sexuale a femeilor dar și sensibilizarea opiniei publice în general, vizând totodată reducerea cererii de servicii sexuale, sub sloganul  ,,Prețuiește femeile ! Nu tolera exploatarea lor !

În fiecare an, la 4 martie, este marcată ziua mondială de luptă împotriva exploatării sexuale, urmărind combaterea celei mai grave forme de încălcare a drepturilor omului, a fiinţei umane.

Ziua mondială de luptă împotriva exploatării sexuale a fost organizată pentru prima dată la 4 martie 2009, la inițiativa asociației non-guvenamentale GIPF -„Groupe International de Paroles de Femmes”.

Cele mai multe cazuri de exploatare sexuală sunt raportate în Europa de Est, Asia de Sud-Est şi unele state din America Latină. Traficul de fiinţe umane este considerat o formă modernă de sclavie. Exploatarea sexuală este o problemă sensibilă şi complexă care implică un număr mare de femei şi copii, continuând să fie o realitate îngrijorătoare la nivel global.

În Europa, un copil din 5 ajunge să devină victimă a unui act de violenţă sexual, manifestat sub diverse forme, precum incest, pornografie sau prostituţie.

Cei care au inițiat acest proiect la nivel mondial și-au propus mobilizarea, educarea și informarea organelor decizionale, instituțiilor de profil și a publicului asupra creșterii fenomenului exploatării sexuale şi a pericolelor cu care se pot confrunta.

leave a reply