Studenții unei universități din Iași au produs prima bere cu aromă de ciocolată și cafea

Studenții unei universități din Iași au produs prima bere cu aromă de ciocolată și cafea, în cadrul atelierului de microproducţie de bere al Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, studenții au realizat cea mai inedită băutură. Au produs prima bere brună de tip Chocolate Stout, în realizarea produsului fiind folosit malţ cu arome de ciocolată şi cafea. În urmă cu un an, tinerii au inventat și berea cu ghimbir.

Studenții de la specializările ce aparţin de ingineria produselor alimentare, de la Facultatea de Agricultură, vor merge la întreg fluxul tehnologic al şarjelor de bere. După ce au produs berea cu ciocolată, aceștia au mărturisit că vor să vină cu noi băuturi unice.

„În ultimele decenii, industria de obţinere a berii a devenit o industrie modernă şi eficientă, dând naştere unei game largi de malţuri pentru fabricarea berii, fiecare cu gradul său de prăjire şi particularităţile sale. Există mai multe tipuri de malţ, cele mai utilizate în industria berii fiind malţul blond şi brun. Malţul blond este cel mai frecvent folosit în industria berii, pe când cel brun este mai rar folosit, dar este şi printre cele mai selective specii de malţ. În cadrul atelierului nostru de microproducţie bere am produs un sortiment de bere de tip Chocolate Stout. Aceste tipuri de bere au arome profunde de ciocolată şi cafea. Nu sunt foarte amare şi pot fi uneori dulci”, a declarat ing.dr. Ionuţ Veleşcu, responsabil în cadrul atelierului de microproducţie bere al USV Iaşi.

Procesul tehnologic de fabricare al berii se desfăşoară în sistem complet închis, folosind echipamente din inox. Acesta este complet automatizat, iar toate informaţiile legate de desfăşurarea proceselor sunt înregistrate şi păstrate, asigurându-se o trasabilitate perfectă. 

leave a reply