Valorificarea și Amenajarea Peisagistică a Șanțului și a Valului Cetății

Valorificarea și Amenajarea Peisagistică a Șanțului și a Valului Cetății, începe realizarea proiectului tehnic pentru una dintre cele mai importante și spectaculoase investiții din istoria municipiului Târgoviște, administrația târgovișteană a făcut o vizită de lucru pe amplasament. Primarul Cristian Stan a făcut o scurtă prezentare a proiectului.

“ Intervențiile au în vedere o suprafață de aproximativ 61.000 mp. și presupun, în linii mari, amenajarea și valorificarea peisagistică integrală a obiectivului de investiții, realizarea de rețele de utilități, camere de supraveghere video, vitrine de expunere, sisteme de prezentare audio-video, ecologizarea tuturor sectoarelor, demolarea tuturor construcțiilor parazitare, etc.

Totodată, investiția presupune realizarea de alei pietonale și piste de biciclete de-a lungul întregului traseu, dar și mobilier urban specific sau locuri de joacă tematice, cu accent în plus pe amenajarea spațiilor verzi generoase existente. Obiectivul specific al proiectului, în valoare de aproximativ 18.000.000 de euro și finanțat din fonduri europene, constă în promovarea dezvoltării integrate a patrimoniului cultural prin punerea în valoare a potențialului turistic al obiectivului de patrimoniu – Șanțul și Valul Cetății Târgoviștei, precum și creșterea numărului de turiști și plasarea hotărâtă a municipiului Târgoviște pe harta turismului național și internațional.”a anunțat primarul Cristian Stan .

Urmărește Dâmbovița PRESS și pe Google News

leave a reply