Weekend plin pentru jandarmii montani de la Postul Zănoaga

Spread the love

Jandarmii montani de la Postul Zănoaga au intervenit weekend-ul trecut în sprijinul mai multor persoane aflate în dificultate în Munții Bucegi.

Turiştii, patru din București și doi din orașul Titu, judeţul Dâmbovița, cu vârste cuprinse între 30 și 45 de ani intenționau să ajungă la obiective turstice din masivul montan.

La un moment dat, în zonele „7 Izvoare” și „Podul cu Florile” nu au mai putut continua deplasarea cu cele trei autoturisme, din cauza gheții formate pe drumul practicat.

Jandarmii montani au intervenit prompt pentru sprijinirea acestora, le-au deblocat autovehiculele, în prezent turiștii aflându-se în afara oricărui pericol.

Pentru prevenirea incidentelor în Munții Bucegi sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, jandarmii montani recomandă turiştilor care se hotărăsc să plece la munte următoarele:

  • plecați pe munte doar cu echipament adecvat anotimpului, nu trebuie să vă lipsească lanterna, trusa de prim ajutor, dispozitiv de localizare și telefon mobil;
  • folosiți numai traseele deschise pe timp de iarnă;
  • echipați autovehiculele cu lanțuri antiderapante atunci când intrați pe drumuri forestiere, nedestinate circulației rutiere;
  • informați-vă asupra stării drumurilor și a prognozei meteo.

Dacă vă aflaţi într-o situație dificilă sau aveți nevoie de ajutor, apelați cu încredere numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul unic 112.

leave a reply

error: