Ziua Poliţiei Române a fost sărbătorită şi la IPJ Dâmboviţa

Poliţiştii dâmboviţeni au sărbătorit cum se cuvine,Ziua Poliţiei Român, 25 martie 2019,197 de ani de existenţă.

Corpul K al Universităţii Valahia a găzduit evenimentul aniversar, adică 197 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române Ceremonia a debutat cu intonarea imnului naţional. Oficiile de gazdă au  fost făcute de cms.şef Sorin Păun,împuternicit şef al Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița care a prezentat şi  mesajul chestorului general de poliţie Ioan Buda  – Inspector General al Poliţiei Române, cu ocazia Zilei  Poliţiei Române.

A fost prezentat şi mesajul IPS Nifon Mihăiţă, arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, cu prilejul Zilei  Poliţiei Române.   

Momentul festiv a continuat cu acordarea gradelor  profesionale pentru 129  de poliţişti avansaţi la termen.

De asemenea, pentru rezultatele deosebite obţinute în activitate, prin Dispoziţia Şefului Inspectoratului au fost acordate 317  diplome de merit. S-au acordat şi diplomele şi cupele pentru competiţiile sportive desfăşurate în cadrul IPJ Dâmboviţa.

12 polițiști de la Serviciul Operațiuni Speciale, Serviciul Rutier, Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și de la Centrul de Reținere și Arest Preventiv Dâmbovița au concurat pentru obținerea unor cupe și diplome la tenis de câmp.

13 echipe formate din polițiști de la nivelul polițiilor municipale și orășenești, inclusiv de la secțiile de poliție rurale din arondare, de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Criminalistică, Comunicații Și Informatică, Ordine Publică și Investigații Criminale și de la Serviciul Județean Transporturi Feroviare și-au demonstrat abilitățile și spiritul de echipă în cadrul celui mai popular sport din lume, fotbalul.

Și anul acesta, pe locul I s-a clasat echipa Poliției Orașului Găești. Următoarele două  locuri au fost câștigate de echipa de la Biroul Ordine Publică Târgoviște și de la Poliția Orașului Pucioasa.

Au urmat mesajele din partea  preşedintelui CJ Dâmboviţa, Daniel Comănescu şi prefectului judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie.

Anul acesta, pe 25 martie, sărbătorim 197 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române. Sunt 197 de ani de tradiţie şi continuitate a activităţii Poliţiei Române în slujba cetăţenilor.

La mulţi ani, Poliţiei Române! La mulţi ani, poliţiştilor din Dâmboviţa!

leave a reply