Cu fonduri europene se vor realiza cabinete medicale de specialitate în comuna Ocniţa

Pe lângă dezvoltarea domeniilor cum sunt infrastructura, serviciile sociale, economia sau înfrumusețarea comunei , administrația locală vrea să facă pași importanți și în ceea ce privește serviciile medicale.

Astfel, primarul  Eduard Barcău  face demersuri ca în  Ocniţa să fie înființate   cabinete  medicale de specialitate.

Primăria  Ocniţa vrea să amenajeze  câteva spaţii medicale   unde să funcţioneze  un cabinet medical stomatologic şi  un cabinet  de medicină internă cu ecograf.  Este vorba despre un proiect  cu finanţare  europeană pe care administraţia de la Ocniţa îl pregăteşte.

Edilul    Eduard  Barcă  deja  a identificat un imobil ce poate fi  destinat acestei  investiţii. Beneficiarii acestui proiect  sunt  cetăţenii comunei Ocniţa. 

Concrect, aceste cabinete medicale la standarde europene  se vor realiza în locaţia Centrului de Informare din comuna Ocniţa, care mai bine de 6 ani nu a  a adus niciun beneficiu localităţii doar cheltuieli foarte mari.  Destinaţia Centrului de Informare poate fi schimbată  doarece au trecut deja cei cinci ani de monitorizare dat fiind faptul că a fost realizat  pe fonduri europene.

Aşa cum am menţionat, aceste cabinete  de specialitate  au toată şansa să se realizeze  în Ocniţa prin accesarea de fonduri europene.

Ba mai mut, proiectul cu finanţare europeană este  destinat nevoilor comunităţii  dar şi mediului de afaceri, şi spunem acest  lucru pentru că edilul Eduard Barcă a ţinut să precizeze că în cadrul proiectului, cetăţenii  ar putea beneficia de consultaţii gratuite timp de doi ani, adică, serviciile medicale sunt asigurate  tot din bani europeni.

Edilul  Eduard Barcău  susţine că este mult de muncă, însă lucrurile se mişcă într-o direcţie bună.

leave a reply