Culoarea anului 2022 – ”albastru brebenoc”,simbolizează energia, creativitatea, imaginaţia, bucuria şi inventivitatea

Compania Pantone LLC de design vestimentar a desemnat nuanţa Very Peri- ”albastru brebenoc” drept culoarea anului 2022. Very Peri simbolizează energia, creativitatea, imaginaţia, bucuria şi inventivitatea.

Începând cu 2000, Pantone a ales culoarea anului. Institutul său de cercetare face analize pe baza tendinţelor pentru a anunţa decizia.

Noua nuanță este rezultatul cercetărilor asupra tendințelor de aproape un an de la Pantone Color Institute. „Ne uităm la atât de multe domenii. De la sport la modă, pentru a vedea despre ce vorbesc oamenii”, a spus Eiseman, subliniind că interesul crescut pentru metavers și platformele de jocuri a contribuit la inspirarea Culorii Anului 2022, scrie Vogue.com.

Nuanța Very Peri combină tonuri de albastru periwinkle cu subtonuri de roșu-violet. Reprezentanții Pantone au ales această nuanță drept culoarea anului 2022 pentru a simboliza „spiritul global al momentului și al perioadei de tranziție prin care trecem”.

Anul trecut, tradiţia a fost întreruptă şi, pentru prima dată, au fost alese două nuanţe drept culoarea anului. Ultimate Grey (nuanţă de gri) şi Illuminating (nuanţă de galben) subliniază modul în care elemente diferite se îmbină pentru a se susţine reciproc şi exprimă cel mai bine starea din 2021, spunea compania.

Cu un an înainte, a fost ales albastru clasic drept culoarea anului.

leave a reply