Fosta Şcoală de Cavalerie, un important punct turistic, strâns legat de investițiile din infrastructura feroviară dâmbovițeană, drept pentru care s-a făcut o vizită oficială la acest obiectiv.
Fosta Şcoală de Cavalerie, în curând va fi reabilitată cu fonduri norvegiene şi contribuţia CJ Dâmboviţa, președintele CJ-Corneliu Ștefan alături de primarul Cristian Stan și prefectul Claudia Gilia i-a invitat pe oficialilor de la CFR și Ministerul Transporturilor, să viziteze Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei”, fosta unitate militară de la Gara Târgoviște unde au fost împuşcaţi soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu, pe 25 decembrie 1989.
Fosta Şcoală de Cavalerie, în curând va fi reabilitată cu fonduri norvegiene şi contribuţia CJ Dâmboviţa
Vizită oficială la Muzeul Comunismului din Târgoviște- Fosta Şcoală de Cavalerie, în curând va fi reabilitată cu fonduri norvegiene şi contribuţia CJ Dâmboviţa, președintele CJ-Corneliu Ștefan alături de primarul Cristian Stan și prefectul Claudia Gilia i-a invitat pe oficialilor de la CFR și Ministerul Transporturilor, să viziteze Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei”, fosta unitate militară de la Gara Târgoviște unde au fost împuşcaţi soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu, pe 25 decembrie 1989.
Încă de la primele ore ale dimineții s-au aflat în județ, directorul general al CNCF CFR SA, Ion Alexandru Simu, Monica Mihăileanu, director general adjunct al CNCF CFR SA, președintele Autorității pentru Reformă Feroviară (ARF)- Ștefan Roșean și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI), Ionuț Cristian Săvoiu.
Judeţul Dâmboviţa are un potenţial turistic imens, iar acesta trebuie valorificat. Ca preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ștefan susţine toate iniţiativele şi proiectele care vor duce la punerea în valoare a patrimoniului cultural şi a celui natural din judeţul nostru. Fosta Şcoală de Cavalerie din Târgovişte, locul unde în 1989 au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu, va fi reabilitată, fiind semnat contractul de finanţare de 12 milioane de lei, fonduri norvegiene şi contribuţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
Conform acestui proiect , la finalul lucrărilor care vor dura 35 de luni, în fosta Şcoală de Cavalerie vor putea fi organizate evenimente culturale naţionale şi internaţionale, dar se va realiza şi un film de animaţie cu tema „Cavaleria română în istorie”.
Urmărește Dâmbovița PRESS și pe Google News