Ofertele educaţionale dâmboviţene pentru admiterea în liceu

Spread the love

Mii de elevi  dâmboviţeni aflaţi în  prezent în clasa a VIII-a, alături  de părinţi, diriginţi, profesori şi psihologi şcolari sunt  aşteptaţi zilele acestea la Târgul de oferte educaționale ale liceelor dâmbovițene pentru  anul școlar 2019-2020.

Muzeul  de Istorie din Târgoviște este gazda Târgului de  oferte educaționale ale liceelor dâmbovițene. Evenimentul  se desfăşoară  pe parcursul întregii săptămâni.      . Aceştia vor putea urmări prezentările liceelor, vor primi materiale promoţionale şi vor putea discuta cu elevii şi profesorii de la unităţile de învăţământ pentru care vor opta. Vor primi informaţii despre competenţele pe care le vor dobândi dacă urmează un anumit profil sau specializare, care sunt diplomele şi atestatele pe care le vor obţine la finalul studiilor şi care sunt opţiunile de carieră în viitor, axate fie pe continuarea studiilor fie pe integrarea pe piaţa muncii.

 Deschiderea oficială a fost făcută de către inspectorul şcolar general adjunct, prof. Cristiana Stroe, având alături pe prof. Gabriela Istrate, inspectorul şcolar general adjunct .

Fiecare unitate de învățământ își prezintă planul de școlarizare, specializările și numărul de locuri, oportunitățile de studiu și elementele de identitate, rezultatele și proiectele școlii.  Am stat de vorbă  cu  prof. Alexandru Mitru, directorul Liceului Teoretic “Ion Ghica” Răcari, prof. Ileana-Cătălina Nicolaescu,director  Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Târgoviște şi prof. Gherghe Constantin, directorul  Liceului Tehnologic Nucet care are ca noutate o ofertă educaţională, unică în România – clasă de antrenori.

În această săptămână, elevii claselor a VIII-a sunt așteptați la târg pentru a cunoaște specificul unităților școlare și pentru a definitiva opțiunea de înscriere în liceu, căci  oferta educațională proiectată asigură viitorilor liceeni fundamentul unei inserții profesionale în funcție de aptitudini și formarea competențelor necesare secolului al XXI-lea.

leave a reply

error: