Pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcările puternice ale unui incendiu de vegetație uscată

Pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcările puternice ale unui incendiu de vegetație uscată, în satul Butoiu de Sus, comuna Hulubești, mai bine de patru ore, pompierii dâmbovițeni s-au luptat cu flăcările.

Au intervenit la fața locului 11 pompierii cu două autospeciale de stingere și două autospeciale de primă intervenție și comandă de la Detașamentele Găești și Târgoviște. Accesul în zona de ardere a autospecialelor de stingere nu a fost posibil din cauza terenului accidentat.

Cele două autospeciale de primă intervenție și comandă au facilitat transportul personalului de intervenție și realimentarea cu apă a vermorelelor și sacilor stingători care au fost utilizați în operațiunile de stingere. Totodată, au fost folosite 4 suflante și bătătoare pentru stingerea focarelor. Focul a fost oprit la marginea pădurii în zona de litieră a acesteia.

Flăcările au distrus 5 tone de plante furajere, 60 de baloți de paie și 30 de pomi fructiferi dintr-o plantație. Conducerea operațiunilor de stingere a fost asigurată de comandantul Detașamentului Găești, locotenent colonel Nencescu Cătălin având în vedere suprafața întinsă pe care se manifesta incendiul, peste 20 hectare de vegetație uscată și 5 hectare de litieră. 

În sprijinul pompierilor a acționat și patru voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Hulubești.

Doi pompieri care se aflau în timpul liber au acționat alături de colegii lor pentru a opri înaintarea flăcărilor, plutonier adjutant Ioniță Marian, comandant de echipaj la Detașamentul Găești care locuia in zonă și locțiitorul comandantului de la Detașamentul Târgoviște, căpitan Claudiu Stan. ”Treceam prin zonă și nu am putut să merg mai departe fără să-i ajut pe colegii mei. Orice om contează în asemenea situații pentru a ține piept focului, mai ales că bătea vântul destul de tare.”

leave a reply