Primul ou în cuibul de barză de la Răcari

Primul ou în cuibul de barză de la Răcari,în noaptea de 13 spre 14 aprilie 2022, în zori, barza de la Răcari avea depus primul ou, în fiecare an, femelele pot pune de obicei patru ouă, care eclozează asincron la 33-34 de zile după ouat. Ambii părinţi clocesc ouăle pe rând şi îi hrănesc pe pui. Puii părăsesc cuibul la 58-64 zile după eclozare şi continuă să fie hrăniţi de părinţi încă 7-20 de zile.

Familia de berze de la Răcari este o adevărată legend, cele două  pasări călătoare foarte repede au devenit și vedetele multora dintre noi, fiind urmărite online.

Prima barză a revenit la Răcari pe 31 martie, şi este vorba despre femelă, iar la câteva zile mai târziu, a sosit şi cea de-a doua barză, fiind vorba de mascul. Înaripatele şi-au reamenajat cuibul deja existent pe un stâlp monitorizat video.

Graţioasele păsări pot fi urmărite la orice oră, datorită camerei instalate pe stâlp de administraţia de la Răcari. În aceste câteva zile, internauţii au parte de o surpriză: berzele vor avea pui. Transmisiunile live au loc pe pagina oficială a Primăriei Răcari şi oricine vrea să observe habitatul natural al berzelor trebuie să dea doar un click.
Ideea îi aparţine primarului oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu, care a luat decizia să instaleze camera video pe stâlpul ales de păsări, an de an.

Anul trecut, în 2021, în cuibul de la Răcari, barza a depus  patru ouă.

Urmărește Dâmbovița PRESS și pe Google News

leave a reply